Avrupa ve Engellilik isimli proje başladı

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen projenin genel hedefi Türkiye’deki engellilerle ilgili kamuoyunun ve toplumun Avrupa Birliği sürecinin engellilere Katkısı Hakkında Farkındalığını Artırmak ve Türkiye’deki AB Sürecine engellilerin uyumunu artırmak. 

Projenin özel hedefleri ise şu şekilde: Türkiye’deki engellilerin, engelli hakları açısından Avrupa Birliğine bakışını ölçmek, AB’nin Diğer AB Üyesi Ülkelerdeki engellilere, üyelik ve adaylık esnasındaki katkısını ve etkisini analiz etmek, engelli hakları ile ilgili Avrupa Birliği’nin pozitif olumlu katkısını Türk kamuoyuna göstermek Türk ve AB STK’ları arasındaki işbirliğini teşvik etmek.

Konu hakkında açıklama yapan Sinop Spastik Çocuklar Derneği başkanı Berrin Gürleyen projenin hedef grubunu Engelli STK’ları nihai faydalanıcısının ise engelliler olacağını söyledi. Proje ile Avrupa Birliği sürecinin engellilere yönelik olumlu katkısını tüm toplumun gözü önene sereceklerini belirten Gürleyen, proje kapsamında oluşturulacak çıktıların Türkiye ve Avrupa çapında engelli STK’ları ile paylaşılacağını ve bunun da ülkemizin AB sürecine katkı sağlayacağından emin olduğunu söyledi. 

Proje faaliyetleri hakkında bilgi veren proje koordinatörü Mustafa Hakan Tanyeri, ise şunları söyledi; “Avrupa ve Engellilik isimli proje fayda sağlayacak pek çok faaliyeti bünyesinde barındırıyor. Bunlar arasında; Engellilerin AB sürecine bakış açısını ölçen niceliksel analiz, engelli STK’larının AB algısını ve beklentisini ölçen niteliksel çalışma, AB’nin engelli politikaları ve mekanizmaları hakkında rapor, İtalya, Romanya ve Türkiye’de AB’nin engelli politikalarına etkisine dair rapor, 7 farklı şehirde bölgesel yaygınlaştırma toplantıları, AB ve Türkiye’deki Engelli STK’ları arasında bir ağ oluşturulması ve yayınlaştırma faaliyetleri yer alıyor” dedi.

1 Nisan 2021 tarihinde başlayacak projenin 1 yıl sürmesi öngörülüyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner78

banner79