Avrupa ve Engellilik projesi sona yaklaşıyor

T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığının desteği ve Merkezi Finans ve İhale Biriminin mali denetimi ile yürütülen proje, Avrupa Birliği’nin engellilik konusundaki faaliyetleri ve aday ülkelere destekleri konusunda farkındalığı yükseltmeyi ve Türkiye’deki engelli STK’ları ile Avrupa’daki engelli STK’ları arasında işbirliğini artırmayı amaçlıyor. 

Proje kapsamında birçok çıktı üretildi ve bu çıktıların yaygınlaştırma aşamasına başlandı. Bu kapsamda 10 farklı ilde gerçekleştirilecek toplantılarla proje çıktıları engellilik camiasına ve engelli STK’larına dağıtılacak.

Proje kapsamında üretilen ve yaygınlaştırılması yapılacak olan raporlar şunlar: Engelli Bireylerin Ve Engellilerle Çalışanların AB Sürecinden Beklentileri Konulu Niceliksel Araştırma Raporu –Türkçe, Engelli STK’sı Temsilcilerinin ve Engellilik Alanında Çalışanların AB Sürecinin Engellilere Etkisi Konusundaki Bakış Açısını Ölçen Niteliksel Analiz- Türkçe, AB'nin Engellilik İle İlgili Politikaları Ve Mekanizmaları Raporu- Türkçe/İngilizce/Romence/İtalyanca, AB’nin Türkiye’deki  Engellilere Etkisi Raporu- Türkçe/İngilizce, AB’nin Romanya’daki Engellilere Etkisi Raporu- Türkçe/İngilizce/Romence, AB’nin İtalya’daki Engellilere Etkisi Raporu- Türkçe/İngilizce/İtalyanca.

Söz konusu raporlar hakkında konuşan Sinop Spastik Çocuklar Derneği Başkanı Berrin Gürleyen; “Tüm bu raporların amacı Avrupa Birliği’nin engellilere etkisini daha görünür kılmaktır. Bu yüzden de bu raporları Türkiye çapında yaygınlaştıracağız. Proje ile AB’nin kurucu üyesi olan İtalya, aday olduktan sonra üye olan Romanya ve halen aday ülke olan Türkiye’nin engellilik alanında Avrupa Birliği’nin katkısı ile ilgili tecrübelerini birleştirmeyi başardık. Bu faaliyetler sonrasında Türkiye’de Avrupa Birliği’nin engellilere katkısı çok daha bilinir hale gelecektir” diye konuştu.

Raporların Türkçe versiyonları bastırıldı ve yaygınlaştırmada kullanılacak. İngilizce Romence ve İtalyanca versiyonları ise elektronik olarak yaygınlaştırılacak. Tüm raporlara projenin https://avrupaveengellilik.org/ web sitesinden ulaşılabilir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner78

banner79