Büyükşehir Belediyesinden engelsiz spor salonu

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Engelsiz Yaşam Merkezi Kompleksi içine engellilerin kullanımına uygun spor salonu ve kapalı tenis kortu yapılacağını bildirdi.

Büyükkılıç, yazılı açıklamasında, belediye tarafından Erciyes Üniversitesi karşısındaki Engelsiz Yaşam Merkezi Kompleksinde yer alacak spor salonu ve kapalı tenis kortunun temelinin 12 Kasım'da atılacağını belirtti.

Yaklaşık bin metrekarelik alana sahip olacak proje sayesinde engellilerin de spor yapma imkanı bulacağını aktaran Başkan Büyükkılıç, şunları kaydetti:

"Tüm vatandaşlarımızın kullanımına açık olacak spor salonunu projelendirirken engelli vatandaşlarımıza özel önem verdik. Tüm engelli vatandaşlarımızın kullanımına uygun tasarlanan bu projenin Türkiye'ye örnek gösterileceği inancındayım. Salonda gündüzleri tesis bünyesinde eğitim gören zihinsel engelli çocukların sportif faaliyetler yapmalarını sağlayan, akşamları ve hafta sonları ise kent halkının kullanımına açılması planlanan bir yapı olacak. Yaklaşık bin metrekare inşaat alanına sahip olacak proje bünyesinde kapalı voleybol, hentbol ve basketbol sahası, tribün-seyirci izleme alanı, antrenman salonu, bay-bayan soyunma-wc-duşlar ve idari ofisler bulunacak. Engelli vatandaşlarımız için her şey düşünüldü ve ona göre tasarlandı. İnşallah bu spor merkezi engel tanımayacak. Spor hepimizin bir yaşam biçimidir, özel vatandaşlarımızın spor yapmaları ve spora kazandırılmaları, sporda tüm engelleri kaldırmak için çalışıyoruz. Kentimize ve engelli vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Kötü hava koşullarında vatandaşlarımızın tenis sporunu yapabilmelerine olanak sağlayan kapalı spor yapısının da temelini atacağız."

Büyükşehir Belediyesinden engelsiz spor salonu
Büyükşehir Belediyesinden engelsiz spor salonu
Büyükşehir Belediyesinden engelsiz spor salonu
Büyükşehir Belediyesinden engelsiz spor salonu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner78

banner79