CHP'li Gürer: "Kamuda engelli istihdamı olması gerekenin altında"

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde, “Ülkemizde halen kaç kamu ve özel kuruluşta engelli çalışmaktadır? Kaç kadro boştur, kadro artırımı düşünülmekte midir? Kamuda çalışanların engellerine göre ilk üç sırayı hangileri alır?” şeklindeki sorularının yanıtlanmasını istedi.

Önergeyi yanıtlayan Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk “Kamu kurum ve kuruluşlarında 2020 yılı Haziran ayı itibarıyla kontenjan dâhilinde istihdam edilen engelli memur sayısı 57 bin 408’dir” açıklamasında bulundu.

Önerge sahibi CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise kamuda 4 milyon 700 bini bulan kamu personeli sayısı dikkate alındığında, 57 bin civarında kalan engelli memur sayısının, olması gerekenin 3’te1’inden bile az olduğuna dikkat çekti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner78

banner79