Derviş Yücetürk, "Özel Eğitim Yasası'nın yılan hikayesine döndü"
banner70

Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu Başkanı Derviş Yücetürk, federasyon olarak yıllardır ciddiyetle üzerinde durdukları Özel Eğitim Yasası'nın bir türlü meclisten çıkmadığına dikkat çekti.

Yücetürk yaptığı açıklamada, Özel Eğitim Yasa Tasarısı'nın 2020 yılı Temmuz ayında meclis komitesinde görüşülüp onay almasına rağmen, hükümetlerin sık sık değişmesi nedeniyle söz konusu tasarıyla ilgili bir netice alınmadığını vurguladı.

Federasyon Başkanı Yücetürk, başta Milli Eğitim ve Kültür Bakanı olmak üzere hükümet edenleri ve mecliste bulunan tüm milletvekillerini artık ellerini vicdanlarına koyarak engellilere özveriyle hizmet verecek olan bu yasayı bir an önce meclisten çıkarmalarını talep ettiklerini belirtti.

Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu Başkanı Derviş Yücetürk'ün konuyla ilgili açıklaması şöyle:

"40 yıldır yılan hikayesine dönen Özel Eğitim Yasa Tasarısı'nın Temmuz 2020 yılında KKTC meclis komitesinde görüşülüp onay almasına rağmen, hükümet cenneti Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde sık sık hükümetlerin değişmesi nedeniyle, en önemli sorunlarımızdan biri olan Özel Eğitim Yasa Tasarısı, federasyon ve bakanlık işbirliğine rağmen bugüne kadar olumlu bir netice vermemesi engelli camiası olarak bizleri ta derinden üzmektedir. Başta Sayın Milli Eğitim ve Kültür Bakanı olmak üzere hükümet edenleri ve mecliste bulunan tüm milletvekillerini artık ellerini vicdanlarına koyarak engellilere özveriyle hizmet verecek olan bu yasayı bir an önce meclisten çıkarmalarını talep ediyoruz."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner78

banner79