DMD hastası Çınar için spor yaptılar

Izmir'in Narlıdere Ilçesinde yasayan Manolya Alay'ın oglu Çınar, 3 yıl önce halk arasında kas erimesi olarak bilinen Duchenne Musküler Distrofi (DMD) hastası olarak dünyaya geldi. Kaslarının erimesi nedeniyle genellikle 15 yasından sonra yürüme yetisini kaybeden DMD hastalarının sorunlarını gündeme getirmek ve hastalıga dikkat çekmek isteyen sosyal medya kullanıcıları, internet üzerinde paylastıgı görüntüleriyle Çınar Alay'a moral asıladı.

'YALNIZ DEĞİLİZ'
Çınar'ın DMD hastalıgına dikkat çekmek ve ona moral vermek için birer video çekip yayınlayan kullanıcılara çok tesekkür ettigini belirten anne Manolya Alay, "Ulasmak istedigimiz bazı ilaçlar var. Buna dikkat çekmek için bazı takipçilerimiz sosyal medyada oglum için çektikleri videoları paylastılar. Türkiye'nin farklı yerlerinden çok sayıda internet kullanıcısı Çınar için zıpladı, kostu, takla attı. Çektikleri videoları 'DMD savasçısı Çino 'etiketiyle paylastılar. Çınar da onlara tesekkür etmek için atlayıs yaptıgı bir video çekti. Destek veren herkese tesekkür ederiz" dedi. DMD hastalıgının hızını yavaslatan ve çocukların ömrünü uzattıgı bildirilen ilacın Amerika'da bulundugunu dile getiren Alay, "Ülkemizde bu ilacın ödeme kapsamına alınmasını istiyoruz. Çınar'ın sosyal medyada 'çınar alp alay' adıyla 2 bin 180 takipçisi var. Insanlar destek vermeye devam ediyor. Ona hediyeler gönderiyorlar. Pandemi bittikten sonra tanısmak isteyenler var. Bizim için dua ediyorlar. Bunlar bizi mutlu ediyor. Bu ilaca bir sürü çocugun ihtiyacı var" diye konustu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner78

banner79