Dün duyurduğumuz "Engelli çocuğun görüntüleri sosyal medyada gündem oldu!" haberine  Valilikten açıklama

Hatay'da, tekerlekli sandalyedeki bir çocuğun çöp konteynerinden plastik atık topladığı ve çevredekilerin de çocuğa para verdiği görüntüler sosyal medyada gündem oldu. Konuyla ilgili Hatay Valiliği'nden açıklama geldi.

Hatay’ın İskenderun ilçesinde kaydedildiği öğrenilen, tekerlekli sandalyeli bir çocuğun çöp konteynerinden plastik atık toplaması ve çevredekilerin de çocuğa para vermesi görüntüleri ses getirdi.

Çevre binadan bir vatandaşın cep telefonu ile kaydettiği görüntüler, sosyal medyada yayılınca ilgili kurumlara yardım çağrıları yapılmıştı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA GELDİ

Sosyal medya üzerinden Hatay Valiliği’ne yapılan yardım çağrılarının ardından, valilikten yazılı bir açıklama yapıldı.

Açıklamada ailenin Suriye uyruklu olduğu ve Kızılay’dan kişi başı yardım ile engelli çocuk için de engelli yardımı yapıldığı ifade edildi. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı;

*Yapılan inceleme sonucunda; hanede Suriye uyruklu baba ve anne ile birlikte çocuklarıyla toplam sekiz kişi ikamet etmekte olduğu, babanın ailenin geçimini hurdacılık ile sağlamaya çalıştığı, Kızılay’dan kişi başına yardımın yanı sıra engelli çocuğu için yardım aldığı öğrenilmiştir.

“İNCELEME GERÇEKLEŞTİRİLECEKTİR”

*Konu ile ilgili olarak İskenderun Kaymakamlığı’mız, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü ve İskenderun Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından inceleme gerçekleştirilecektir.

Anahtar Kelimeler:
Valilikten Açıklama
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner78

banner79