Engelli bırakan doğum hatasına 1 milyonluk tazminat

Ayşegül ve İbrahim Özü çiftinin özel bir hastanede Mehmet Ali adını verdikleri bir bebekleri doğdu. Bebek solunum cihazına bağlı halde ve bilinci kapalı olarak başka bir hastaneye sevk edildi. Bu hastanede bebeğin yüzde 97 oranında bedensel ve zihinsel engelli olduğu belirlendi.

Bebeklerinin, doğum esnasında zarar gördüğünden şüphelenen aile, ilk hastaneden doğum öncesi ve doğum sonrası tetkikler ile epikriz raporlarını talep etti. Evraklarda bebeğin bilinci kapalı şekilde başka hastaneye sevk edilmesine rağmen 'sağlık durumunun iyi olduğu' belirtilmişti.

Aile bu çelişkiler üzerine savcılığa suç duyurusunda bulunarak bebeklerinin engelli kalmasında kusuru bulunan kişilerin 'taksirle yaralama' ve 'belgede özel sahtecilik' suçundan cezalandırılmasını istedi.

Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı soruştuşturma başlattı. Aile ise Tüketici Mahkemesi'ne başvurarak hastaneden 1 milyon liralık maddi ve manevi tazminat talep etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
bahadır bobur 4 yıl önce

Allah rahmet eylesin

banner78

banner79