Engelli Çocuk Hakları Ağı, engelsiz bir dünya için çalışacak

Engelli Çocuk Hakları Ağı'nın Güçlendirilmesi" projesinin açılış toplantısı çevrimiçi olarak gerçekleşti. 23 Haziran 2020'de başlayan ve 48 ay sürecek Proje, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından finanse ediliyor.

Engelsiz ve Mutlu Yaşam Derneği'nin koordinatörlüğünde ve Tohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim Vakfı, Türkiye Down Sendromu Derneği ve Türkiye Spina Bifida Derneği'nin ortaklığında hayata geçirilen "Engelli Çocuk Hakları Ağı'nın Güçlendirilmesi"nin genel amacı engelli çocukların diğer insanlarla eşit şartlarda tüm insan haklarından ve temel özgürlüklerinden tam anlamıyla yararlanmasına katkıda bulunmak.

Projenin ilk toplantısına Sağlık Bakanlığı Otizm, Zihinsel Özel Gereksinimler ve Nadir Hastalıklar Dairesi Başkanı Doç. Dr. Onur Burak Dursun, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal ve Ekonomik Hayata Katılım Dairesi Başkanı Hulusi Armağan Yıldırım ve Millî Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül de katıldı.

Ayrıca Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Program Koordinatörü Friederike Wünschmann da önceden ulaştırdığı video ile konuşmasını gerçekleştirdi. UNICEF Türkiye Eğitim Uzmanı Derya Dostlar'ın moderatörlük yaptığı toplantıda, Engelsiz ve Mutlu Yaşam Derneği adına Av. Ali Ulusoy "Proje Yönetimi ve Kalite Yönetimi", "Mentörlük ve Kapasite Geliştirme Eğitimleri", "Yaygınlaştırma" iş paketlerini; Türkiye Down Sendromu Derneği adına Fulya Ekmen "Çocuk Katılımı ve Öz Savunuculuk" iş paketini; Türkiye Spina Bifida Derneği adına Selma Çalık "Savunuculuk Yönetimi, Hakların Kullanımı ve İhlallerin İzlenmesi, Bilinçlendirme Kampanyaları" iş paketlerini ve Tohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim Vakfı adına Seda Öztürk "Yerel ve Uluslararası Ağlara Katılım ve Diyaloğun Geliştirilmesi" iş paketini katılımcılara tanıttı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner78

banner79