Engelli eşini korumak için kapıyı kilitledi, felaketi oldu

Berlin’de bu sabah saat 06.00 sıralarında bir apartmanın üçüncü katında yangın çıktı. Apartmanda can pazarı yaşanırken, üç çocuk annesi bedensel engelli 35 yaşındaki kadın hayatını kaybetti. Kadının bedensel engelli 7 yaşındaki oğlu ve 13 yaşındaki kızı ağır yaralı olarak ilk yardım ekiplerinin yardımıyla hastaneye kaldırıldı.

YANGIN Schöneberg semtindeki dört katlı bir apartmanın üçüncü katında çıktı. Çok sayıda itfaiye ekibi olay yerine sevk edildi. Dairenin kapısı kilitli olduğu için itfaiye erleri dairenin kapısını baltayla kırıp içeri girdiler.

Engelli eşini korumak için kapıyı kilitledi, felaketi oldu

Daireden ağır yaralı olarak çıkarılan 35 yaşındaki bedensel engelli kadın yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Annesiyle aynı odada bulunan 7 yaşındaki bedensel engelli erkek çocuk ise ilk yardım ekiplerinin başarılı müdahalesiyle yeniden hayata döndürüldü. Ancak, helikopterle hastaneye kaldırılan çocuğun da hayatını kaybettiği belirtildi. Yan odada bulunan 13 yaşındaki kız çocuğunun ise hem dumandan zehirlendiği hem de vücudunun birçok yerinin yandığı belirtildi. Genç kız hastanede yoğun bakımda tutuluyor.

Engelli eşini korumak için kapıyı kilitledi, felaketi oldu

DAİRENİN KAPISI KİLİTLİYDİ
Yanan dairenin üst katındaki dairede yaşayan üç kişi de itfaiye merdiveniyle kurtarıldı. Biri dumandan zehirlenirken diğer iki kişinin herhangi bir sağlık sorununu olmadığı açıklandı. Çok sayıda itfaiye ekibinin saatler süren müdahalesinden sonra yangın tamamen söndürüldü. Daire ve içindeki eşyalar ise kullanılmaz hale geldi. Yangını ilk fark eden ise yan apartmanda oturan 40 yaşında Mendim Gashi oldu.

Engelli eşini korumak için kapıyı kilitledi, felaketi oldu

Dumanı gördüğünü ve çığlık seslerini duyduğunu söyleyen iki çocuk babası Gashi “Dumanları gördüm ve yan komşumuzun kızının çığlıkların işittim. Pencereden baktığımda alevler yükseliyordu. Hemen yardıma koştum. Yukarı çıktığımda dairenin kapısı kilitliydi. Sürekli ağlayan kıza anahtarı bulmasını söyledim. Ancak evde alevler çok yükseldiği için kız anahtarı bulamadı. Yan odadan ise anne ve kardeşinin çığlıkları artık gelmiyordu. Kısa süre sonra itfaiye ekipleri geldi. Onlara kapının kilitli olduğunu ve yanlarına balta almalarını söyledim” dedi.

Engelli eşini korumak için kapıyı kilitledi, felaketi oldu

Fotoğraf: Berlin İtfaiyesi

BABA İŞE GİDİNCE KAPIYI KİLİTEMİŞ
Yanan evde karı-koca ve 7 yaşlarındaki engelli oğlunun yaşadığı bilgisini veren Gashi “Kız başka bir yerde bakıcıda kalıyordu. Sık sık ailesinin yanına geliyordu. Büyük çocukları ise başka bir yerde yatılı kalıyor. Baba Brandenburg’da boru döşeme işinde çalışıyor. Sabah erkenden işe giderken kapıyı kilitlemiş. Böyle olunca da biz daireye giremedik. Sadece pencereden ağlayan küçük kıza moral vermeye çalıştık. Kapı kilitli olmasaydı biz daireye girer içeridekilerini çıkarırdık. Belki onlar bile kendi başına çıkabilirlerdi. Ama kapı kilitliydi” dedi. Yangının neden çıktığı ise henüz bilinmiyor. Polis ve savcılık dairede incelemelerini sürdürüyor.

Engelli eşini korumak için kapıyı kilitledi, felaketi oldu

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner78

banner79