Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı’na 90 Bin Kişi Başvurdu

Koronavirüsü salgını nedeni ile ertelenen her sınav gibi EKPSS yani Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı 11.10.2020’de, kura ve başvuruların ise 13.10.2020 – 26.10.2020 arasında yapılacağını bildirdi. Kamu da toplam çalışan personel sayısının %3’ü oranında engelli personel istihdamı zorunluluğu vardır. Kamuya kura yolu ile yerleşmek isteyen engelli personel adaylarının, kayıtları iki yılda bir yapılır.

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı’na 90 Bin Kişi Başvurdu!

Sınav tarihi 11 Ekim olan EEKPS’ye 90 bin 600 engelli birey başvuru da bulundu. Kura başvuru tarihi 13 ile 26 Ekim aralığında yapılacaktır. Kamuya engelli personel alımının başlatıldığı 2012’den beri yaklaşık 35 bin 500 kişi kamuya yerleştirildi.

E-KPSS ile Girilecek!

Engelli kamu personeli seçme sınavı ile engelli vatandaşlar, kendileri için özel olarak ayrılan kontenjanlardan yararlanarak diledikleri alanlarda çalışabilecekler. Sınav tarihi yaklaşırken, binlerce vatandaş sınav başvurusunda bulundu. Düzenli olarak sınav yapılırken, başarılı olan kişiler ise seçmiş oldukları meslek kollarında işe başlayarak; memur statüsünde çalışmaktadır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner78

banner79