Engelli olan kadınsa kullanma şansı sıfır!

Trabzon Ortahisar Belediye Meclisi, Eylül ayı toplantıları bugün başladı. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in yönettiği Eylül ayının ilk oturumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. 
Meclisin hemen başında Başkan Ahmet Metin Genç, Ağustos ayında yapılan faaliyetlerle ilgili meclis üyelerini bilgilendirirken ardından Malazgirt Savaşı ve 30 Ağustos Büyük Taaruzun yıl dönümünü kutladı. Başkan Genç, konuşmasına Karadeniz’de bulunan Doğalgaz Kaynağı ile devam etti. Meclisin hemen başında Meclis Üyeleri de gündem dışı söz alarak Trabzon’un sorunları ile ilgili Başkan Ahmet Metin Genç ve ilgili birimlere sorular sordu. 


GİRESUN’DA YAŞANAN FELAKET VE TRABZON.. 

İYİ Parti Grup Başkan Vekili Berrin Erkuloğlu konuşmasına Malazgirt Zaferi ve Büyük Taaruz Zaferinin yıl dönümünü kutlayarak başladı.  Ardından Giresun’da meydana gelen sel felaketine değinen Erkuloğlu, “Giresun’da göz göre göre gelen sel felaketi!. Kamu politikalarının ülkeyi getirdiği nokta… Bölgede yapılan doğa talanı; HES’ler! Karadeniz’in makus talihi… Böyle mi olmalı? Aynı olayın tekrarlanmaması için ilimizde de kontrolsüz bir şekilde devam eden doğa tahribatlarının, dere yataklarındaki yapılaşmaların, HES’lerin, dikey mimarinin kontrol altına alınması gerektiğine inanıyorum. Bunun yapılmaması halinde bizi daha büyük felaketlerin beklediği açıkça ortadadır.  Gerçekten hepimiz doğamıza sahip çıkmazsak bizi daha büyük felaketler bekliyor olacak” dedi. 

ENGELLİ VATANDAŞLARIN YAŞADIKLARINI ANLATTI

Engelli vatandaşların Trabzon’da yaşadıkları sorunlara dikkat çeken Erkuloğlu, şikayetleri dile getirdi. 

MEYDAN’DA ŞARJ NOKTASI YAĞMURLU HAVALARDA ELVERİŞSİZ

Meydan Parkı’ndaki akülü araç şarj noktalarının yağmurlu havalarda kullanıma elverişsiz olduğunu belirten Erkuloğlu,  “yağmurlu havalarda kullanıma elverişli akülü araç şarj istasyonlarının yanında engellilerimizin jetonla çay, kahve, soğuk içecek alabilecekleri bir noktanın oluşturulması da talepleridir” dedi. 
Engelli vatandaşların Meydan Pakında lokal talebi bulunduğunu ifade eden Erkuloğlu, pandemi sürecinde meydana sensörlü musluk olması gerektiğini ifade etti. 

ENGELLİ TUVALETİ ERKEK TARAFINDA VE TEK.. KADINLAR KULANAMAZ

Erkuloğlu, engelli tuvaletlerinin tam bir facia olduğunu kaydederek, “engelli tuvaleti erkekler için ayrılmış bölümde ve tek! Yani engelli vatandaşımız kadın ise tuvaleti kullanma şansı sıfır! Erkekse ve refakatçısı kız kardeşi, eşi, annesi, kızı ise o da kullanamaz! Yani engelli tuvaleti kullanımı neredeyse imkansız.  Sayın başkanım orada iki depo var ve bu noktalar acilen bağımsız engelli tuvaleti olarak düzenlenmeli. Hadi tuvalet sorununu giderdik diyelim, tuvaletin etrafında rampa yok; engelli vatandaşımız bütün parkı dolaşarak tuvalete ulaşmak zorunda.  Yine gözlemlediğime göre tuvalet yanında parkın üst kademesine gidecek zikzak şeklinde yapılabilecek bir rampa alanı mevcut. Sorunun çözülmesi için burası da değerlendirilebilir” diye konuştu.  Başkan Ahmet Metin Genç ise, “Bütün ifade ettiğiniz hususlara katılıyorum. Meydan Parkına özgü olarak ileri sürdüğünüz hususlar mahalinde, manuel şekilde akan musluğun pandemi nedeniyle sensörlü hale getirilmesi, akülü araç şarj istasyonunun yağmurlu havada nasıl istifa edeebilrler bütün bunları gündeme getirerek Büyükşehir Belediyesi uhdesinde takibini yapalım” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner78

banner79