Engelli vatandaşlara yasal koruma! Araçları haciz edilemeyecek

 Ak Partikadınlara yoksulluk nafakasına ilişkin düzenlemenin de bulunduğu yargı paketini tekrar gündemine aldı. Bu konuda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında ilgili bakanlar, kurumlar, parti ve grup temsilcilerinin katıldığı online bir toplantı yapıldı.

Toplantıda, Adalet Bakanlığı yoksulluk nafakası ile ilgili yaptığı çalışma hakkında bilgi verdi. Çalışmada 5-6 alternatifli bulunuyor. Buna göre nafaka süresinin alt sınırı 2 ya da 3 yıl olacak. Üst sınır için evlilik süresinin tamamı, evlilik süresinin yarısı, hakim takdiri, 5 ya da 6 yıl gibi seçenekler bulunuyor. AK Parti bunun eksi ya da artılarını değerlendiriyor.

Toplantıda, bir grup üst sınırın kısıtlı olmasını savunurken bir grup, "Bu konuda bir sınır konulması doğru değil. Her olayın kendine göre özelliği var. Bazılarına hiç nafaka bağlanmasına gerek olmadığı gibi bazı durumlarda ölene kadar nafaka ödenmeli. Hakim takdirine bırakalım" görüşünü dile getirdi. Toplantıda bu konuda bir görüş birliği çıkmadı.

Boşanmış çiftlerin çocuklarını göstermemesi nedeniyle icraya gidilmesi konusu da ele alındı. İcra yerine Aile Bakanlığı uzmanları ile çocukların görülmesi tartışıldı ancak bu konuda da bir sonuca varılamadı.

HACİZ YOK

Pandemi nedeniyle yaşanan gelişmeler de dikkate aldanarak icra işlemlerinin elektronik ortamda yapılmasının yolu açılacak.

Engelli vatandaşların kullandığı araçlar için yasal güvence getirilecek. Bu tür araç ve gereçler hiçbir şekilde haciz edilemeyecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner78

banner79