Engelliler için bakanlık istedi

Erzincan'da çıkan yangın sonucu bebekken ellerini kaybeden ve yüzünde de yanıklar oluşan AK Parti İstanbul Mlletvekili Avukat Serkan Bayram Esenyurt’ta engelli bireylere yönelik faaliyet gösteren Samyeli Engelsiz Yaşam Derneği'ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Bahattin Demir'den bilgi alan Bayram, kendisine iletilen sorunları not aldı. Samyeli Engelsiz Yaşam Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Demir, Serkan Bayramı ağırlamak büyük onur duyduklarını belirtti. Derneğin onursal başkanı fenomen Down sendromlu Osman Korkaman’ın da katılımıyla gerçekleşen toplantı da özel gereksinimli bireylerin yaşadığı sorunlar ele alındı. Yapılan istişarelerde özel bireylerin eğitim başta olmak üzere sosyal yardımları maaşları, ÖTV, özel ailelerin tatilleri ve HGS geçiş sistemi gibi bir çok konuya değinildi.

Süreç kilitleniyor

Dernek Başkanı Bahattin Demir, engellilerin 20 yıldır topluma entegre edilme sürecinin başlatılmış olduğunu fakat özel insanların sosyal devletlerde olması gereken bazı haklarını halen alamadıklarını belirtti. Demir, bakanların, bürokratların, STK’ların ve yetkilililerin bu konuda yeterince sorumluluk almadığını savundu. Engelli bireylerin her daim yanında olduklarını belirten Demir, “Artık yeter biz bu sürecin başlatılıp kilitli kalmasından sıkıldık. Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın özel bireylerin topluma entegre olması için attığı adımlar hayati önem arz etmektedir. Fakat bugün bu sürecin kilitlenmesini sağlayan bürokratları artık görmek istemiyoruz. Eşşekten düşenin halinden eşşekten düşen anlar diye bir ata sözü var bizde bizi anlayan bakan veya bürokratlarla çalışmak istiyoruz” dedi.





 


Bu konuya el atılmalı

Artık engelliler bakanlığının kurulması gerektiğini dile getiren Bahattin Demir, “Engelliler ile ilgili durumlar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı veya Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bütçelendiriliyor. Oysa ülkemizde 10 milyon engelli vatandaş varken engelli bakanlığı olmaması ciddi bir eksikliktir. Burdan Sayın Cumhurbaşkanımıza sesleniyoruz artık bu konuya el atması gerekiyor” çağrısında bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner78

banner79