Yıldırım Belediye Başkanı Yılmaz  bir yılını değerlendirdi;  “Ne varsa Yıldırım’da var”

31 Mart Yerel Seçimlerinde tekrar Yıldırım Belediye Başkanı seçilen Oktay Yılmaz, 2024-2029 görev döneminin ilk senesini doldurdu.

Başkan Yılmaz, Barış Manço Kültür Merkezi’nde bir yıllık değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantıya AK Parti Bursa Milletvekilleri Refik Özen, Osman Mesten, Ahmet Kılıç ve Mustafa Yavuz,  Yıldırım Kaymakamı Metin Esen, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan katıldı.

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, ilçenin en büyük önceliğinin kentsel dönüşüm olduğunu açıkladı.

Yılmaz, “Birlik ve berberlğin bir yansıması olarak sizinleyiz dedik ve vatandaşımıza hizmet verdik. Biz kendi hayalimizi değil hemşehrimizin hayalini gerçekleştirmek için burada olduğumuzun farkındalığı ve bilinciyle haraket ettik. Yaptığımız çalışmalarla anketler ve kamu yoklamaları ile birlikte şunu gördük; Yıldırım ilçemizin en öncelikli gündemi imar ve kentleşme konuları. Bursa kadim bir kent, Yıldırım kadim bir ilçe. Cumalıkızık‘la Emir sultanıyla Yıldırım külliyesi ile kadim bir yer. Ancak 70-80’li  yıllarda sanayi sektörünün Bursa’da gelişmesiyle birlikte de hızlı nüfusu artan, bunla beraber kontrolsüz bir yapılaşmayla karşılaşmış bir şehir. Biz de bu noktada çok köklü çözümler hem uzun vadeli çözümler hem de kısa vadede kendini gösteren yaklaşımımızın doğruluğunu gösteren çözümlerle hemşirelerimizin karşısına çıktık. Yıldırım ilçemiz yüzölçümü ile Bursa’nın sadece yüzde bir, nüfusuyla ise Bursa’nın yüzde 21’den daha fazla nüfusun içinde barındıran bir ilçe. Bursa’nın en yoğun  ikinci büyük ilçesi, metrekareye düşen insan sayısı açısından baktığımızda bir metrekareye Osmangazi‘de bin 200 kişi düşerken Yıldırım’la yaklaşık 6 bin kişi düşmekte bu yoğunluk bizim sosyal yaşam alanları oluşturmamızda da zorluyor. Ama hamdolsun tüm bunlara rağmen geçtiğimiz dönem içerisinde söz verdiğimizden çok daha fazlasını hemşerilerimizin hizmetine sunduk.” dedi. 

“BÖLGENİN DİĞER İHTİYAÇLARINI DA KARŞILIYORUZ”

Yılmaz, “Bugüne kadar 20 bin tapu dağıttık. 30 Bin ailenin mülkiyet sorununu çözdük. Bir yol haritası ortaya koyduk geçtiğimiz dönem ve hamdolsun bunun karşılık bulduğunu gördük. Bursa’da biz bu işi yaparken sadece binaları yenileyecek bir yaklaşım ortaya koymuyoruz bölgenin diğer ihtiyaçlarını da yol ihtiyaçlarını, sağlık alan ihtiyaçlarını, sosyal yaşam alanları ihtiyaçlarını, parklarını,  spor tesislerinde oluşturacak bir yaklaşım ortaya koyduk ve bunun hemşerilerimizin de karşılık olduğunu gördük.  Şimdi ikinci büyük bir alanda Ankara caddesinin hemen üzerinde 13 mahallemizi kaplayacak bir bölgede bu planlama çalışmasını yapıyoruz. Kentsel dönüşüm referansı alıyoruz, bitişik nizam yapılardan, ayrı nizam yapılara dönmeyi hedefliyoruz ve geniş yollar üretmeyi hedefliyoruz. Geniş sosyal yaşam alanları, yeni park alanları üretmeyi hedeflediğimiz bir yaklaşımla şimdi bu yıl başlamış olduk.” şeklinde konuştu. 

“YILDIRIM’IN DİJİTAL İKİZİNİ OLUŞTURUYORUZ”

Kentsel Dönüşüm Strateji belgesinin bu yıl içerisinde tamamlanacağını açıklayan Yılmaz, “Yıldırım’ın bütünüyle Kentsel Dönüşüm Strateji belgesi hazırlayarak bir afet anında deprem anında yapacağımız eylemleri de buna göre planlayacağız ve nerelerde çok daha hızlı hareket etmek gerekiyor bunu da bu süreçte görmüş olacağız. Bu süreçte bu belgeyle birlikte Yıldırım’ın dijital ikizini oluşturuyoruz yani tüm Yıldırım’ı dijitale taşıyoruz. Geçtiğimiz günlerde tüm Yıldırım’ın dronelarla beraber taradık ve şu anda ikizini oluşturuyoruz bu bize Yıldırım üzerinde çok daha fazla yapacağımız eylemlerle ilgili bize bir altlık oluşturacak.  30 bin konutla birlikte de Yıldırım’ın çevresi büyük ölçüde değişmiş olacak.” dedi. 

“SAYILARINI ARTTIRMAYA BAŞLADIK”

Yılmaz, gençlerin aktif olarak kullandığı uyumayan kütüphanelere değindi. Yılmaz, “Bu kentte 3 tane üniversite var. Uludağ Üniversitesi yaklaşık 90-100 bin mevcudu var. Bursa Teknik Üniversitesi Yıldırım ilçemizde 10 bin civarında öğrencisi var ve Mudanya Vakıf Üniversitemiz var. Bunlara baktığımızda öğrenci nüfusunun yoğunluğu batıda ama hamdolsun 7/24 hizmet veren, gençlerimizin ilgi odağı olan kütüphaneleri Yıldırım’a kazandırdık. Uyumayan kütüphanemiz bir ekol oldu sadece Bursa’da elle gösterilen bir yer değil tüm Türkiye’de belediyelerimizin, başka kurumımızın gelip incelediği, model aldığı bir merkez oldu. Randevuyla çalıştığımız bir sistem ve insanların yer bulmakta zorlandığı alanla. Hemen sayılarını artırmaya başladık.” ifadelerine yer verdi. 

“MOBİL ARAÇ KURDUK”

Sokak hayvanlarını unutmadıklarının altını çizen Yılmaz, “Yeni çıkan yasaya bakmayın muhalefetin aleyhinde konuşmasına. Bu yaptığımız süreçlerle birlikte aslında sokak hayvanlarının ömrü uzuyor. Yıldırım Belediyesi olarak Bursa’daki en iyi doğal yaşam alanına sahibiz. En fazla sokak köpeğini barındırıyoruz. Doğal yaşam alanımızla birlikte hayvan tedavi merkezimiz var burada bakıyoruz ve bu dönem Pativet diye bir araç mobil araç oluşturduk. Kedilerin, diğer sokak hayvanlarının aşılamalarını yerinde gerçekleştiriyoruz.” dedi. 

PARATIK SİSTEMİ

Geri dönüşüme ve atıklara önem verdiklerini söyleyen Yılmaz, “Paratık sistemiyle 150 bin cam atık, 6 bin 500 kg bitkisel atık yağ, 4 bin 500 kg elektronik atık, bin kg metal atık, 10 bin kg karışık ambalajla 200 bin TL değerinde Paratık yüklemesi sağlandı.” şeklinde konuştu.

AYRINTILAR GELİYOR…

Kaynak: Ceren Sümbül

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner79