Engelliler için yapılan engelsiz alanı engelliyoruz

Görme engellilerin rahat yürümesini sağlayan sarı şerit sürücüler tarafından kapatılıyor

Görme engellilerin hayatını kolaylaştırmak için cadde ve sokaklara döşenen sarı renkli kabartmalı şeritler, çoğu zaman daha büyük engellere davetiye hazırlıyor. Kimi zaman sarı engelli şeridini engelleyen elektirik direği, durak, eşya, esnaf standı ile şeridi ihlal eden durumlar ile karşılaşıyoruz.

Görme engellilerin rahatça yürüyebilmesini sağlayan sarı şerit, bu defa araçların kaldırım önüne park etmesi ile engelsiz yolu engellediler. engellilerin bu yollarda rahatça yürüyememesi tepki çekti. Görme engelli vatandaşlarımız sürücüleri, ve yetkilileri daha dikkatli olması hususunda uyardı. kimi zaman engelli şeridine koyulan bir kova bile engelli vatandaşlara zor anlar yaşatıyor.

CEZAİ İŞLEM YETERLİ DEĞİL

Vatandaşları konuyla ilgili bilinçlendirecek çalışmalar yapılmasını görme engelliler;

"Ayak tabanıyla algılanan sarı çizgili kılavuz yolların güvenilirliği ve işlevselliği yeniden gündeme alınsın istiyoruz. Çünkü bu yolların bazıları elektrik trafoları ve telefon santrallerinin hemen yanından geçiyor ya da bu yol bir elektrik trafosu, telefon santraliyle bitiyor" diyerek yetkililere seslendi.

Anahtar Kelimeler:
Engelsiz Alanı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner78

banner79