Engellilere Hakan Çavuşoğlu morali

Online bağlantıda konuşan Çavuşoğlu, “Ülkemizdeki pandemi sürecine baktığımızda tünelin ucundaki ışığı gördük. Ancak dikkatli davranmaya çalışıyoruz. Çünkü aşırı rahatlık salgını yeniden tetikleyebilir. Bu anlamda herkes daha duyarlı davranmalı” dedi.

“DÜNYA BİZİ TAKDİRLE İZLİYOR”…

Engellilerle ilgili önemli atılımlar yaptıklarını vurgulayan Çavuşoğlu, “Dezavantajlı kesimler ve genelde sağlık altyapısı bakımından önemli kazanımlara sahibiz. Dünya bizi takdirle izliyor. 2002’den önce engelli insanlarımız bir odaya kapatılır, gün ışığı bile göremezlerdi. Bugün engelli vatandaşlarımız engeli olmayanlarla eşit haklara sahip. O dönemde kamuda çalışan engelli vatandaşımızın sayısı ancak 5 bin kişiyken, bugün 55-60 bine çıktı” diye konuştu.

“BU SÜREÇTEN DAHA GÜÇLÜ ÇIKACAĞIZ”…

Türkiye’nin son yıllarda dünyada parlayan bir yıldız konumunda olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, “Yakın zamanda Avrupa ülkelerinden ve batıdan tedavi olmak için ülkemize gelmek isteyenlerin sayısı arttı. Bu dönemde ülkeler birbirlerinin maskelerini çalıyor, insanlar adeta ölüme terk ediliyor. Biz ise yurtdışından 65-70 bin vatandaşımızı ülkemize getirdik. 55 ülkeye ihtiyaç duydukları maske başta olmak üzere her türlü tıbbi malzeme, cihaz ve erzak gönderdik. Bundan sonraki süreçte bütün dünya ülkeleri, başını yeniden elleri arasına alarak düşünmeli. Çünkü gidişat iyi değil. Bütün devletler insanı yaşatmanın gerekliliğine inanmak zorunda. Türkiye buna öncü olabilecek kapasiteye sahip. Türkiye bu süreçten daha güçlü bir şekilde çıkacak” dedi.

Çalışmaları hakkında bilgi veren Mimar Sinan Bakım Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Musa Törün de, Bursa ve İnegöl’de bulunan iki merkezde faaliyetlerini sürdürdüklerini belirterek, Türkiye’nin üçüncü büyük bakım merkezi olduklarını söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner78

banner79