Engellilerin Hayatını Kolaylaştıran Teknoloji "Scewo"
banner70

Engelli bireylerin hayatını kolaylaştıran bu harika teknolojilerden en başında, tekerlekli sandalye kullanmakta olan engelli bireyler için tasarlanan Scewo’dan bahsedelim. Tekerlekli sandalye kullanan engelli bireylerin en büyük sıkıntılardan birisi eşik, basamak veya kullanılamayacak kadar dik yapılmış olan rampalar.

İşte Scewo tam da bu noktada engelli bireylerin sorunlarını çözebilmek adına geliştirilen teknolojik taşıtlarda bir tanesi. Scewo tekerlekli sandalyenin en önemli özelliği merdiven çıkabilme yeteneğinin olması. Üzerindeki paletler sayesinde tekerlekli sandalye üzerinde yer alan akıllı bir sistem basamağı algılıyor ve merdiven çıkma pozisyonu alabiliyor. Aynı zamanda kullanıcısının oturma pozisyonunu da merdivenin eğimine göre ayarlayan otomatik pistonlar sayesinde kullanıcısı sarsılmadan tıpkı düz yolda otururcasına merdivenlerden çıkabiliyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner78

banner79