Engelsiz 112 Uygulaması Nasıl Kullanılır?  112 Uygulaması Nereden İndirilir

Herhangi bir doğal afette artık engelli vatandaşlar mağdur olmayacak. Engelsiz 112 Uygulaması Koronavirüs salgını ile birlikte hayatımıza giriş yaptı ve milyonlarca kullanıcıya ulaştı. Engelli vatandaşlar için İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan Engelsiz 112 Uygulaması, Koronavirüs'ün Türkiye'yi etkisi altına altığı şu günlerde engelli vatandaşların imdadına yetişiyor.

Engelsiz 112 Uygulaması ile engelli vatandaşlar, pandemi süresince herhangi bir ihtiyacı olduğunda kullanabilecekler. Uygulamanın kullanımı oldukça kolay olduğu için engelli vatandaşlar, uygulamayı kullanırken hiç zorlanmayacaklar. Yeni Nesil 112 Acil Çağrı Merkezi Projesi ile AB uyum süreci kapsamında, acil yardım hizmetlerinin, kurumlar tarafından farklı numaralar ile verildiği illerde tek numara altında toplanması ve Türkiye’nin 81 ilini kapsayacak şekilde bu uygulamanın yaygınlaştırılması hedeflenmektedir.

Koronavirüs (COVID-19) sürecinde engelli vatandaşların sokağa çıkması yasak olduğu için ihtiyaçlarını karşılayabilmek adına İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı bir uygulamayı hayata geçirmişti. Koronavirüs (COVID-19)'ün Türkiye'yi etkisi altına almasının ardından tüm Bakanlıklar alınması gereken tüm önlemleri aldı. Bunların başında 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile engelli vatandaşlar için alınan önlemler gelmektedir. Yeni Nesil 112 Acil Çağrı Merkezi Engelsiz 112 Kullanım Kılavuzu ile uygulama hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz. PROJENİN AMACI Bu proje kapsamında, engelli vatandaşlarımızın da acil durumlarda kullanabileceği bir uygulama geliştirilmiş, engelleri kaldıran bir sistem hayata geçirilmiştir. Engelsiz 112 Projesi, engelli vatandaşlarımızın, ücretsiz olarak telefonlarına / tabletlerine indirecekleri uygulama aracılığıyla 112 Acil Çağrı Merkezi ile anında iletişime geçmelerine imkan sağlamaktadır. Bu iletişim, arayan kişi ile yetkin 112 çağrı alıcı personel arasında görüntülü konuşma ve anlık mesajlaşma ile sağlanmaktadır. Çağrı esnasında çağrı alıcı personel tarafından arayan kişinin konum bilgileri de haritada görülebilecektir.

Engelli vatandaşlarımız dilerse uygulama üzerinden hâlihazırda var olan sağlık problemlerini kayıt edebilir, acil durumda ulaşılacak yakınlarının iletişim bilgilerini sisteme girerek 112 personelinin “Acil Çağrı” anında bu bilgileri görmesini sağlayabilir. Böylece süreçte daha etkin ve hızlı hizmet verilmesi mümkün olabilecektir.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner78

banner79