Engelsiz Kafeterya menüsüne yapılan zamlar protesto edildi
banner70

İzmir Balçova İnciraltı Kent Ormanı girişinde bulunan ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait İnciraltı Engelsiz Kafeteryanın menüsüne yapılan zamlar protesto edildi.

Dün engelsiz kafeterya önünde bir araya gelen engelli yurttaşlar yapılan zamlara karşı basın açıklaması düzenlendi. Basın açıklamasını kitle adına Ahmet Karbeş okudu. Karbeş, “Bizler farklı farklı engeli olan bireylerden oluşan, İzmir’de ikamet eden insanlarız. Kentimizin nadide güzelliklerinden olan İnciraltı Kent Ormanı girişinde ki Engelsiz Kafeteryanın engelli ve daimi müdavimleriyiz. Grand Plaza'nın işletmeciliğini yaptığı kafeteryada daha düne kadar biz engelliler bazı istisnalar hariç, yiyecek ve içecekleri yüzde 50 indirimli olarak alıyorduk. Bugün; Grand Plaza Genel Müdürlüğünden gelen talimatla, tüm ürünlere zam yapıldığını, çay ve su hariç indirimli engelli tarifesinin, artan maliyet giderleri gerekçesiyle kaldırıldığını büyük bir üzüntüyle öğrenmiş olduk” dedi.

“Biz engellilere, yasalar, anayasa ve özlük haklar kapsamında verilmiş haklarımız geri alınamaz. Biz tüm engelliler ne bu oldu bittiyi ne de bu hukuksuzluğu ve vicdansızlığı kabul etmiyoruz. En kısa sürede bu haksızlığın giderileceğini umut ediyor ve konunun ısrarlı takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz” diyen Karbeş, kararın iptal edilmesini istedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner78

banner79