Erişilebilirlikte Farkındalık Çalışmaları Kapsamında Stand Açılışı Gerçekleştirildi.

Stand açılışına Yalova Aile ,Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif LAÇİN, Spastik Engelliler Federasyon Başkanı Murat ASLANHAN, Yeni Yaşam Engelliler Dernek Başkanı Lale DONDURMACI,  dernek üyeleri ile vatandaşlarımız katılım sağladılar.

İlimiz için başta engelli bireyler olmak üzere tüm bireyler için önemli bir farkındalık çalışmasını kapsayan Erişilebilirlik Sertifikaları vatandaşlarımız tarafından da oluşturulmaya başlanmıştır.

Bu doğrultuda 5378 Sayılı Engelliler Hakkında Kanunun 2’nci ve geçici 3’üncü maddelerine istinaden 20/07/2013 tarihinde Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Yönetmeliği yayımlanmıştır. Yönetmelik kapsamında ilimizde denetleme, rehberlik , izleme  ve farkındalık çalışmaları yapılmakta olup, Bakanlığımızca ülke genelince uygulanan farkındalık çalışmasının yaygınlaştırılabilmesi amacıyla kamu kurum ve kuruluşlarında tanıtım  çalışmasının yapılması amacıyla Karizma AVM’de stand açılışı gerçekleştirilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner78

banner79