Evde Bakım Ödemelerinde İnanılmaz Karar Dikkat Etmeyen Yanıyor

Pandemi dolayısıyla vatandaşların daha çok yanında olandevletpandeminin ilerleyen günlerinde destek paketleri için düzenleme yaptı. Pandeminin belirsiz gündemi devleti bu çalışmaya itti. Yapılan açıklamaya göre destek paketlerianındagüncellendi. Küçük detaylara dikkat etmeyen vatandaşlara devlet ödeme yapmamaya karar verdi. Ödeme yapmayacak olan devlet vatandaşı kara listeye elbette almayacak. Bir yerden alınmayan ödeme başka şekillerde telafi edilebilecek. Ancak aynı isimle farklı başvuru alınmayacak. Yapılacak ödemelerden ilki evde bakım ödemesi olarak açıklandı. Özellikle yaşlılar ve engellilerin bir kısmı bakıma ihtiyaç duyuyor. Pandemi olmadan önce işlerini daha kolay yürüten yaşlılar ve engelliler pandemiyle beraber elden ayaktan düştü.

Bakacak Kişi Akraba Olmalı
Daha da kötüsü kovid 19 virüsünekapılan yaşlılar da mevcut. Devletvatandaşını elden ayaktan düşürmeyerek evde bakım ödemesi sağlıyor. Bu sayede yaşlılar  ve engelliler daha iyi koşullarda bakılabilecek. Eve alınacak bakıcı hanımın muhakkak akraba olması gerekiyor. Yabancı birinin refakati devlet nezdinde kabul görmüyor. Devlet başvurular esnasında ilk olarak buna dikkat edecek. Bir diğer dikkat edeceği husus yaşlının yaşı ve çeşitli haklardan yararlanılıp yararlanmadığı olacak. 65 yaş ve üzeri olan vatandaşlara bakım desteği sağlanacak ayrıca emeklilik hakkı da kazanılmamış olmalıdır. Engelliler içinse doktor raporu belirleyici evrak olacak. Bu evrakı getirmeyen ya da yanlış bilgi veren vatandaşların ödeme alması imkânsızolacak. Engeldurumunun %40 ve üzeri olması halinde ödeme alınacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner78

banner79