Getir, "Bir yanlış başka bir yanlışla düzeltilmez" dedi ve...

Getir, genç bir kadını taciz eden erkeğe müdahale etmesinin ardından kavgaya karıştığı gerekçesiyle çalışanı Doğan Kaya'nın işine son verdi.

Yapılan açıklamada, "Bir yanlışın başka bir yanlış ile düzeltilmesi mümkün değildir" denildi.Getir, genç bir kadını taciz eden erkeğe müdahale etmesinin ardından kavgaya karıştığı gerekçesiyle çalışanı Doğan Kaya'nın iş akdinin sona erdirildiğini açıkladı. Yapılan açıklamada, "Bir yanlışın başka bir yanlış ile düzeltilmesi mümkün değildir. Bayimize bağlı kuryenin bizzat şiddete başvurarak 'suç' teşkil eden bir davranışta bulunması ve cezalandırıcı rolünü üstlenmesi kabul edilemez" denildi.

Getir'in sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Getir, kadına şiddetin ve tacizin her şekline karşıdır.

Florya bayimizde kurye olarak çalışan Doğan Kaya'nın iş akdinin sona erme sebebine ilişkin çeşitli platformlarda paylaşımlar yapılmıştır. Bu paylaşımlarda Getir'in sanki genç bir kadına karşı yapılan tacize gösterilen tepkiyi cezalandırdığı yönünde bir algı yaratıldığını görmekten üzüntü duyuyoruz.

Konuyla ilgili yaptığımız araştırmada, Doğan Kaya'nın bağlı bulunduğu bayimize, olayın gerçekleştiği 9 Temmuz 2020 gecesi, 50'li yaşlarda bir erkeğin genç bir kadının rızası olmaksızın fotoğrafını çektiğini gördüğü; bunun üzerine müdahale ederek kadını taksiye bindirip uzaklaştırdıktan sonra, kişinin yanına tekrar gelerek dövdüğünü ifade ettiği öğrenilmiştir. Görgü tanıklarından elde edilen bilgi uyarınca Doğan Kaya'nın zihinsel engelli yaka kartı taşlı bir erkeği takip edip, şiddetli bir şekilde dövdüğü öğrenilmiştir.

Bir yanlışın başka bir yanlış ile düzeltilmesi mümkün değildir. Bayimize bağlı kuryenin bizzat şiddete başvurarak 'suç' teşkil eden bir davranışta bulunması ve cezalandırıcı rolünü üstlenmesi kabul edilemez. Bu hassasiyetimizi benimseyen bayimiz durumu Doğan Kaya ile paylaşmış ve mağduriyetine sebep olmayacak şekilde, tüm kanuni haklarını ödeyerek iş akdini sona erdirmiştir.

Olası bir tacize karşı öç alma ve bireysel cezalandırma duygusuyla şiddet uygulanması yerine akıl ve sağduyu ile hareket etmenin toplumsal huzuru tesis etmekte daha etkili olacağına inanıyoruz. Olayın olduğu yere çok yakın mesafede bulunan polis memurlarına başvurmak yerine kendi adaletini sağlama amacıyla şiddete başvurulmasını tasvip etmemiz mümkün değildir."

Sosyal medya ise Getir'in bu açıklamasıyla tam anlamıyla ikiye bölündü. Bir kesim tacizin her türlüsüne karşı olunması gerektiğini, burada tacizciyi cezalandıran çalışanın da cezalandırıldığını öne sürerken bir kesim ise Getir çalışanının zihinsel engelli yaka rozeti taşıyan kişiyi kendi cezalandırmak yerine polise şikayet etmesi gerektiğini öne sürerek firmaya hak verdi.

Anahtar Kelimeler:
Getir
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner78

banner79