görme engelli çiftin gözleri çocukları oldu

5 yıldır lenf kanseri tedavisi gören Sümeyye (10), ağabeyi Eren (12) ile bir yandan eğitimlerini sürdürürken bir yandan anne- babalarının günlük yaşamlarını sürdürmelerine yardımcı oluyor. Aslı Karakaş, “Çocuklarım benim her şeyim, görmeyen gözlerim" dedi.

gorme-engelli-ciftin-goren-gozleri-eren-ve-lenf-kanseri-sumeyye-_8670_dhaphoto1

Yomra ilçesinde oturan, doğuştan görme engelli, 2 çocuk sahibi Aslı- Gökhan Karakaş çifti, 5 yıl önce kızları Sümeyye’nin boğaz kısmında şişlik olduğunu fark etti. Doktorlarca yapılan tetkiklerde, lenf kanseri teşhisi konulan ve kemoterapi sürecinde saçları dökülen kızları için mücadele başlatan çift, zorluklara el ele vererek göğüs gerdi. Olumlu yanıt veren tedavisi sonrası Sümeyye'nin saçları, yeniden çıktı. Ekonomik sıkıntılara rağmen zor günleri geride bırakıp, tedavisi süren kızlarının sağlığına kavuşmasını isteyen Karakaş çifti, karanlık dünyalarını ise çocuklarına olan sevgileriyle aydınlatıyor. Karakaş kardeşler, bir yandan eğitimlerini sürdürürken bir yandan da anne- babalarının günlük yaşamını sürdürmelerine yardımcı oluyor. Eren, tedavi sürecinde zayıflayan ve ‘küçük savaşçı’ adını verdiği kardeşinin uzayan saçlarını tarayıp, ödevlerine yardım ederken, Sümeyye de annesine ev işlerinde yardımcı oluyor.

gorme-engelli-ciftin-goren-gozleri-eren-ve-lenf-kanseri-sumeyye-_8670_dhaphoto3

‘ÇOCUKLARIM BENİM GÖRMEYEN GÖZLERİM’

Doğuştan engelli olduğu için hiç göremediği dünyayı çocuklarından dinlediğini belirten Aslı Karakaş, “Ben doğuştan görme engelliyim. Hayatı, yaşadığımız dünyayı hiç göremedim. Yine beni anlayan biri ile evlenmek istedim. Allah nasip etti, 2 çocuğumuz oldu. Kızım 5 yaşındayken, doğum gününde lenf kanseri olduğunu öğrendi. Zorlu bir tedavi süreci başladı bizim için. Zaten görmeyen gözlerimiz vardı. Hastanelerde bu süreçte çok zorlandık. Oralarda oğlum Eren, elimizden tuttu. Bizim görmeyen gözümüz oldular. Kızım çok şükür iyileşti. Hastalığı devam ediyor ama Allah’a şükürler olsun ki tedaviye olumlu yanıt verdi. Şimdi 3 ayda bir kan sayımları ve kontrolleri oluyor. Çocuklarım benim her şeyim. Onlar benim görmeyen gözlerim. Evimi temizlerler, süpürürler, silerler. Onlar, bana dışarıda ne görseler anlatırlar. Markete gideriz, oğlum ‘Anne bak burada şu var, burada bu var’ diye yardımcı olur. Rabb'im benden ve eşimden iki göz aldı. Geriye dönük bize ikişer göz verdi. Şükürler olsun Rabb'ime akıl sağlıkları yerinde. Kızım biraz korkuttu biz ama çok şükür eskiye nazaran çok daha iyiyiz” diye konuştu.

gorme-engelli-ciftin-goren-gozleri-eren-ve-lenf-kanseri-sumeyye-_8670_dhaphoto4

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner78

banner79