Görme engelliler için hayata geçirilen bu proje Türkiye'de ilk

Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Özgecan Aslan Gençlik Merkezi, görme engelli öğrencilere yönelik Engelsiz Yaz Okulu projesini başlattı. Beyaz Baston Görme Engelliler Derneği'ne bağlı 12 görme engelli gence 5 hafta boyunca verilecek kursta birçok alanda eğitim verilecek. Gençlik Lideri Tolgahan Yıldırım, görme engelliler için hayata geçirilen projenin Türkiye'de ilk olma özelliği taşıdığını söyledi.

EĞLENCELİ ZAMAN
Koronavirüs nedeniyle hijyen kurallarını en üst seviyeye çıkardıklarını hatırlatan Yıldırım, öğrencilerin maske takarak eğitim göreceğini belirtti. Yıldırım, "Burada çeşitli eğitimler vereceğiz. Eğitimin yanı sıra sosyal, kültürel değerler de öğretilecek. Zeka oyunlarında satranç öğretip geliştirmelerine yardımcı olacağız. En önemlisi görme engellilerin zorluk çektiği baston kullanımını öğreteceğiz. Sportif faaliyet olarak görme engellilere özgü bir spor olan da Gol-Bol'u öğreteceğiz. Temel bilgisayar eğitimi vereceğiz. Bilgisayar eğitimiyle birlikte kodlamayla basit oyunlar hazırlamayı öğreteceğiz. Kitap okuma halkası yapacağız. İsteyenler içinde dini ilimler atölyemiz de olacak. Ritim ve koro çalışmaları da yapacağız. Dışarı da sosyal mesafeye uygun sürpriz faaliyetler de yapacağız" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner78

banner79