Gündüzlü bakım merkezlerimizin sayısı 123'e ulaştı.

Koronavirüs salgını nedeniyle Milli Eğitim'e bağlı tüm kurumların faaliyetlerinin durdurulmasıyla birlikte Gündüz Bakım Merkezleri de kapatılmıştı. 75 ilde sayıları 123'ü bulan Gündüzlü Bakım Merkezlerinormalleşme takvimi kapsamında 1 Temmuz itibariyle faaliyetlerine yeniden başlayacak.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan AileÇalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk; gündüzlü bakım merkezlerinde engelli vatandaşlara tam veya yarı zamanlı hizmet verildiğini belirterek 2020 itibariyle gündüzlü bakım merkezlerinin sayısının 123'e ulaştığını söyledi.

Açıklamasında; “İlk kez, 2018 yılının sonunda uygulamaya koyduğumuz Gündüzlü Bakım Merkezleri sayımız bugün itibariyle 123’e ulaştı. Normalleşme takvimiyle birlikte, gerekli tedbirleri sağlayarak, bu merkezlerimizde engellimize hizmet vermeyi sürdüreceğiz” ifadelerini kullanan Bakan Selçuk: "Engellisine evde bakmakta olan ailelerin kendilerine daha çok zaman ayırmalarını sağlayarak rahatlatılması, engellimizin de sosyal hayata daha aktif katılması temel amacımız.” diye konuştu

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner78

banner79