Hayatını engelli bireylere adayan kadın

Kütahya Sakatlar Derneğinin 18 yıldan beri başkanlığını yapan Hatice Yakar’a kendini adadığı engelli bireyler tarafından “Başkan Anne” diye hitap ediliyor.

18 yıldan beri rakipsiz başkan seçilen Hatice Yakar, çalışmaları hakkında Gazeteci – Yazar İhsan Tunçoğlu’na şunları anlattı:

“Engelli kardeşlerimin 18 yıldan beri yardımına koşmaktan dolayı mutluyum. Ben de bir fiziksel engelli olarak onların dertlerini sıkıntılarını çok iyi biliyor ve onları anlıyorum. Engelli üyelerimizin evlerine kadar giderek durumlarını bizzat kendim tespit ederim. Nice genç insanlar akülü veya manüel araç temin edemediği ve seslerini duyuramadığı için adeta eve mahkum gibiler. Dışarı çıkamıyorlar. Ben bunları tespit ederek akülü veya manüel araç temin edip, onlara bir noktada özgürlük sağlıyorum. Evlenmek isteyenlerin yardımına koşuyorum. Düğünleri, ev eşyaları tarafımızdan sağlanıyor. Bazı üyelerimizin çocuklarını sünnet ettiriyoruz. Doğum günü olan mensuplarımızın doğum günlerini hep birlikte kutluyoruz. Çeşitli kurslar açarak mesleki beceri kazandırıp, iş sahibi olmalarına veya ürettiklerini satış konusunda destek oluyoruz. Kur’an kursları açarak onların dini vecibelerine de katkı sağlıyoruz.”

DESTEK OLAN KİŞİ VE KURULUŞLARA TEŞEKKÜR ETTİ

520  evlat sahibi olduğunu söyleyen başkan anne Hatice Yakar sözlerine şöyle devam etti:

“Bu kadar hizmetleri yaparken elbette ki bize destek olan kişi ve kuruluşlara şükranlarımı sunmak istiyorum.Başta Sayın Valimiz  Dr.Ömer Toraman ve eşi Neşe Toraman, Belediye  Başkanımız Prof.Dr.Alim Işık, Tugay Komutanımız Tuğgeneral Necati Gündüz ve eşi Nuray Gündüz, Kütahya Sosyal Yardım ve Kültür Vakfı  Başkanı İhsan Tunçoğlu ve Vakıf Yönetim Kurulu Üyelerine, Vakıf Bayanlar Kurulu Başkanı Yıldız Güral ve Bayanlar Kurulu İkinci Başkanı Zeliha Tunçoğlu ve Bayanlar Kurulu Üyelerine, işadamları ve sanayicilere sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Hızır gibi yetişiyorlar, Allah razı olsun”

Anahtar Kelimeler:
KütahyaHatice YakarEngelli
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner78

banner79