İğrenç tecavüz davasında yeni gelişme

13 Temmuz 2018 yılında Siverek'in Kale Mahallesi'nde yaşanan olayda, rahatsızlanınca ailesi tarafından Siverek Devlet Hastanesi'ne götürülen 14 yaşındaki A.B.'nin, doğum sancısı yaşadığı belirlendi.

Hastanenin doğumhanesine alınan A.B., kız çocuğu dünyaya getirdi. Doktorların reşit olmayan kız çocuğunun doğum yaptığını bildirmesiyle hastaneye gelen polisler, kız çocuğunun psikolog nezaretinde bilgisine başvurdu. A.B., ağabeyi ile görme engelli dayısının tecavüzüne uğradığını ve yaşadıklarını tehdit edildiği için ailesine ya da başka kimseye anlatamadığını söyledi. Hamile kaldığını kısa süre önce öğrendiğini ve bol kıyafetler giyerek bu durumu gizlemeye çalıştığını anlatan A.B., çocuğun kimden olduğunu ise bilmediğini söyledi.

Gözaltına alınan dayı ve ağabey ise A.B. ile kendilerini zorlamasıyla ilişkiye girdiklerini doğrulayıp, dünyaya gelen çocukla ilgili birbirlerini suçladı. A.B. devlet korumasına alınırken, dayısı ile ağabeyi ise tutuklandı. 

'BENİ DÖVERLER' DEDİ VE ŞİKAYETÇİ OLMADI 

Mahkeme aşamasında ise M.B. savcılık ve emniyet ifadelerini değiştirerek suçlamaları kabul etmedi. Anne S.B. ise kızının kilo aldığını fakat hamile olduğunu bilmediğini söyledi. Anne S.B. oğlundan şikâyetçi olmadığını ancak kendi erkek kardeşinden şikâyetçi olduğunu söyledi. Mağdur A.B. duruşmalarda dayısı ve abisinden şikâyetçi olmadığını belirterek, “Çünkü abim ve dayım ceza alırlarsa hapishaneden çıktıklarında beni döverler. Aileme teslim edilmek istiyorum” dedi.

KARAR BOZULDU

Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi ise kararı bozararak mağdur A.B'nin doğum yaptığı sırada biyolojik yaşının öğrenilmesi ve bebeğin babasının kim olduğunun sorulmasını isteyerek kararı bozdu. Dosyaya bakan Siverek 1. Ağır Ceza Mahkemesi ise sanıklara 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan beraat, 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçundan ise 24 yıl hapis cezasına çarptırdı. Hüküm ile birlikte tutukluluklarına devam kararı verildi. 

 

Anahtar Kelimeler:
Engelli Tecavüz
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner78

banner79