İzolasyonda olan çalışanlar iş göremezlik ödeneği alacak

Bakan Selçuk yaptığı yazılı açıklamada, COVID-19 pandemisinin başından itibaren çalışanlara yönelik verilen desteklere bir yenisini daha eklediklerini, geçici iş göremezlik ödeneği için gerekli olan istirahat raporu ile ilgili süreci kolaylaştırdıklarını belirtti. 

Mevcut uygulamada koronavirüse yakalanan çalışanların istirahat raporu almak için hekimlere başvurduğuna işaret eden Selçuk, şunları kaydetti:

FİTAS üzerinden SGK otomatik hazırlayacak

"Artık çalışanlarımızın istirahat raporu almak için tekrardan doktora müracaat etmesine gerek kalmayacak. Filyasyon ekiplerinin, FİTAS üzerinden düzenlediği istirahat raporları SGK tarafından otomatik olarak işleme alınabilecek. Böylece çalışanlarımıza karantinada kaldıkları süre için düzenlenen raporlara ait iş göremezlik ödeneklerini ödeyeceğiz."

Bakan Selçuk, uygulamaya ilişkin, "İzolasyonda olması nedeniyle çalışamayan vatandaşlarımızı destekliyoruz. Aynı zamanda toplum sağlığı için bulaş riskini azaltarak, hastanelerimizdeki yükü de hafifletmeyi planlıyoruz" ifadelerini kullandı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sedat GÜLTEKİN 4 yıl önce

SGK Mağduruyum Sesimi kimseye Duyuramıyorum, İMDAAAT Kimse yokmuuu, Sayın Bakanım size ulaşamıyorum, %60 Baypas,lıyım yaş 67 1970 ssk girişim var 1975, Temmuz ayına kadar prim sayım 1150 iş günü 1986 dan 1998 yıllarında 5 -6 muhtelif iş yerlerinde ssk,lı çalıştım, 2000 yılarında Emekli olmak için baş vurdum prim sayım sadece 1975,tekiler görünüyor 1150 gün. Yani 12 yıllık Primlerim Dosyama işlenmemiş, SEBEBİ ben 1975,te Kıbrısa gittim 1986,da kesin dönüş yaptım, bu arada benim dosyam işlem görmediği için, Üzerine EMEKLİ OLAMAZ Yazılıp Hasanoğlan ilçesine Arşive göndermişler, Böylece benim PRİMLERİM Dosyama girmiyor orda burda dolaşıyor. dolaşıyor diyorum Gözümle Şahit oldum, defalarca çok Araştırdım her gördüğüm SGK dairesine sordum, ŞİMDİ Buraya DİKKAT : 5 - 6 iş yerinde çalıştığım SGK dairesi bilgi sayarında sırası ile doğru Görünüyor Fakat hepside sadece 10,ar gün yatırmışlar görünüyor, ve bu 10,ar günler bile Dosyama girmemiş, bana iş verenler PRİM yatırmamışlar deniyor, burda

Misafir Avatar
Sedat GÜLTEKİN 4 yıl önce @Sedat GÜLTEKİN

Bana burda ne görünüyorsa o deniyor. bende soruyorum o tarihlerde 120 iş günü prim olmadan Hastahanelere gidiliyormuydu ? Benim Eşim ssk,lı Doğum yaptı, o zamanki ULUCANLAR Doğum evinde, bir çocuğum İşitme Engelli çıktı bir sürü Muayeneler vs. SSK,lı İŞİTME Cihazları Aldık, Primleim yatmasa bunlar nasıl olur. ? Ayrıca bu iş yerlerinden biri,de Kendi iş yerimiz,di. BEN 7 Nüfusa bakıyordum Mecburen SSK,lı çalışıyordum, başka bir gelirim, Malım ,Mülküm yoktu. Burda Açıkça bir Sahtekar var ACABA Benmiyim ? bu yazdıklarımı görüp Gereğini yapmayanların Boynuna olsun benim ve çocuklarımın VEBALİ. Hakkımızı verin.

Beğenmedim! (0)

banner78

banner79