Kağıt ve çöp toplayıcılığı yaparak 4’ü engelli 5 çocuğuna bakıyor

Kağıt ve çöp toplayıcılığı yaparak 4'ü engelli 5 çocuğunun geçimini sağlamaya çalışan Durak Metin ile ailesi, tek odalı, sağlık açısından riskler barındıran bir gecekonduda hayat mücadelesi veriyor. Mamak'ta yaşayan Durak Metin, bir alışveriş merkezinde temizlik işçisi olarak çalıştığını, çocuklarının rahatsızlığının ilerlemesi sebebiyle işini bırakmak zorunda kaldığını ifade etti. hırsızlık mağduru da olduklarını söyleyen Metin, kızının tekerlekli sandalyesinin ve hurda arabasının aküsünün çalındığını aktardı. Kağıt ve çöp toplayarak geçimini sağlamaya çalıştığını belirten Metin, şunları söyledi:

Zorlu yaşam mücadelesi

YALNIZCA BİR OĞLUM SAĞLIKLI

“21 yaşındaki en büyük kızım zeka geriliği ve ağır obezite yüzünden yatalak. 20 ve 15 yaşındaki diğer iki çocuğumda da obezite ve zeka geriliği bulunuyor. 17 aylık oğlum da zihinsel engelli. Yalnızca 11 yaşındaki oğlum sağlıklı. Şeker hastası eşim çocuklara tek başına bakamadığı için ben de işe gidemiyorum. Devletten 4 engelli çocuğum için aldığım maaş çocukların sağlık giderlerine gidiyor, diğer ihtiyaçları karşılayamıyorum. Gecekonduda elektrik ve su bulunmuyor. Çatısı akan, perişan evim yokuşta ve merdivenleri var. Çocuklarımı eve çıkarmak, indirmek için sırtımda taşıyorum. Borcum var, gecekondunun kirasını da 1 buçuk yıldır ödeyemiyorum. Tüm sıkıntılarımı, evimin altındaki barakada baktığım 3’ü engelli yaklaşık 30 güvercinle gidermeye çalışıyorum.”

Zorlu yaşam mücadelesi

YARALARIMIZI BİRLİKTE SARMAK DURUMUNDAYIZ

Serebral Palsili Çocuklar Derneği’nin (SERÇEV) kendilerine yardım etmek için uğraştığını, derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Süheyla Gürkan'ın her zaman yardımlarına koştuğunu söyleyen Metin, "Allah razı olsun hepsinden bizim peşimizi bırakmıyorlar. Ama ihtiyacım çok” diye konuştu. Engelli çocuğu olan ailelerin ihtiyaçlarının maksimum düzeyde olduğuna işaret eden Gürkan da, şunları söyledi: "Derneğimize üye olan ailelerimizin ihtiyaçlarını ancak hayırseverlerin destekleri ile karşılayabiliyoruz. Onlara bir nebze de olsa yardım edebilmek için elimizden ne geliyorsa yapıyoruz, Durak Metin bunlardan bir tanesi. Onlara herkesin elini uzatmasını ve yardım etmesini, belediyelerin onu görmesini çok arzu ederiz. Hepimiz yaralarımızı birlikte sarmak durumundayız. Eğer kendisine yardımcı olmak isterlerse, biz SERÇEV olarak hazırız, yardımları ulaştırabiliriz."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner78

banner79