Kas hastalarının umudu kök hücre tedavisi

Operatör Doktor Ahmet Özyazgan kas hastalarının umudunun kök hücre tedavisi olduğunu söyleyerek şu açıklamalarda bulundu:

Kas hastalıkları, toplumda az bilinen merkezi sinir sistemi hastalıklarıdır. Kas hastaları, hayatlarını alt üst eden bu amansız hastalıkla, aniden tanışıyor. Hastalık, herkeste farklı belirtiler gösteriyor. Kiminde Konuşma bozukluğu, kiminde denge problemi, kiminde de kolda, bacakta uyuşuklukla başlıyor. Zamanla vücudun işlevi azalıyor. Sosyal hayattan kopan kas hastaları, yatağa mahkûm hale geliyor. Türkiye'de Yüz bin kişide 50 kişi, bu amansız hastalıkla boğuşuyor. Şimdiye kadar kesin bir tedavisi bulunmayan kas hastaları için Kök hücre tedavisi umut ışığı oldu. Hastaların göbeğinden alınan yağlar, kaslara enjekte ediliyor. Kök hücre tedavisi denince akla ilk gelen uzmanlardan biri olan Operatör Doktor Ahmet Özyazgan, yöntemin son derece etkili olduğunu söyledi. Zayıflayan kasların güçlendiğini belirten Özyazgan, bu sayede kasların hareket kapasitesinin arttığına vurgu yaptı. Ameliyatsız tedavi imkanı sunan bu yöntem, vücuttan alınan yağlar sayesinde, kas hastalarına zayıflamayı da vaat ediyor. Hem sağlığına hem de daha estetik bir vücuda kavuşan kişiler, sosyal yaşama büyük bir özgüvenle dönüyor.

MENİSKÜS YIRTIKLARINA AMELİYATSIZ TEDAVİ

Menisküsün, sporcu hastalığı olduğu, toplumda yaygın kanaattir. Oysa herkeste her yaşta görülen bu hastalık, birçok kişinin korkulu rüyasıdır. Hayat kalitesini düşüren bu hastalık, en sık düşme ve burkulmalar sonucu ortaya çıkıyor. Dizde ağrı, şişme veya dizin normal şekilde hareket ettirilemediği durumlarda hemen doktora başvurmak gerekir. Zira menisküs yırtığına müdahale edilmezse kireçlenmeye kapı aralıyor. Bu noktada hastaların imdadına ameliyatsız tedavi yöntemi olan Artroskopi yetişiyor. İşlem sonrası hastaları, aynı gün taburcu edebiliyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner78

banner79