Limak'ın Engelli abonelerine indirim yapmamak gibi bir engeli var

Alışveriş ya da otoparklarda "engelliler" için ayrılmış alanları belirlemek için yerleştirilen tabelalarda "bir sakat arabasına oturmuş birey" simgesi kullanılır.

Oysa "sakat" başka, "engelli" başka bir kavramdır! "Sakat", bedensel engeli olan yani, yürüyemeyen, zor yürüyen ya da mesafe kat etmek için araç kullanmak zorunda olan, kolunu bacağını kullanamayan kişileri ifade eder. Her "sakat" engellidir ancak, her "engelli" sakat olmayabilir!

"Engelli" tanımı, insanların yaşama tutunabilmek için kısmen ya da tamamen yitirdikleri organlarının varlığına işaret eder. Örneğin bir gazi, yediği kurşunla karaciğerinin önemli bir kısmını kaybetmiş olabilir; işte o engellidir! Her an bir beyin kanaması ya da kalp krizi geçirme tehlikesi olan bir "hiper tansiyon hastası" sakat değil lakin, engellidir! Kronik psikotik bozuklukları olan insanlar engellidir! İşitme, görme, duyma bozukluğu olanlar sakat değil, engellidir!

Bir de ev ve işyerlerimize enerji dağıtım işini yapan "Limak Enerji-Uludağ Elektrik" isimli bir şirket var, o da kanımca, bir hayli ENGELLİDİR!..

Engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırmak için bu gün pek çok kuruluş birbirleriyle adeta rekabet eder. Belediyeler ulaşım akslarına özel asansörler kurup, yürüyen merdivenler yerleştirir...

Özel barınaklar inşa eder, ailelerine yardımlarda bulunur. Ulaşımı engelliler için bedava yaptıkları gibi, su faturalarında da yüzde 50'den fazla indirim sağlarlar. Demiryolları, denizyolları engelliler için ücretsizdir. Engelliler uçak biletlerinde çok ciddi indirimler alırlar. Müzeler, ören yerleri engelliler ve yanlarındaki refakatçileri için ücretsizdir. Devlet kuruluşları engellilere işlerinde öncelik tanırlar.

Bunu bir "sosyal sorumluluk projesi" olarak gören "özel şirketler" de geri kalmaz bu yarıştan. Örneğin Turkcell, "engelli tarifesiyle" bedeninde arızası bulunan ve bunu belgeleyen yurttaşlarımıza iletişimde ciddi indirimler uygular...

Digiturk de bunlardan biridir mesela...

Superonline'ın gözlerinden öperim!

Daha pek çoğunu sayabilirim ancak, bunların arasında ne yazık ki Limak Enerji-Uludağ Elektrik Şirketi'ni anamıyorum! Limak, "Rabbena, hep bana" diyor!..

Engelli olduğunu belgeleyen abonelerine "iki asker, diz çöker, resim çeker" işaretini yapıp, zırnık kadar indirim uygulamıyor! Hasılı, sizin anlayacağınız, Limak hep kendine Müslüman!..

Engelli abonelerine indirim yapmamak gibi bir engeli var Limak'ın!.. Bir de İnternet sitelerinde "vizyonumuz" köşesine "toplum ve çevre duyarlılığı" diye bir madde koymuşlar; yersen!..

Nasıl bir duyarlılıksa bu?!.

Ey Limak, Limak...

Adamın asabını bozma buraya bak!

Engelli bireye indirim uygula...

Sobasını, çabuk ampulünü yak!..


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner78

banner79