Malatya Büyükşehir Belediyesi Engelliler İçin 2 Minibüs Alınacak

Malatya Büyükşehir Belediyesi, merkez ilçeler dışındaki ilçelerde engellilere hizmet sunmak amacıyla 2 adet engelli minibüs alımı yapacağını açıkladı.

Engelli vatandaşların ihtiyaçlarına ve kullanımına uygun biçimde özel tasarlanmış ve bu amaçla modifiye edilmiş minibüslerin Malatya Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmetleri Birimi’nde, engelli vatandaşların hizmetinde kullanılacağı belirtildi.

Özel tasarımlı engelli taşıma araçlarının alım ihalesine ilişkin belgelerde, Akçadağ, Arapgir, Arguvan, Darende, Doğanşehir, Hekimhan, Pütürge, Yazıhan, Kuluncak ve Kale ilçelerinde yaşayan engelli bireylere taşıma hizmeti sunacağı kaydedildi.

İhale için son teklif verme tarihinin 8 Haziran 2020 olduğu belirtilen ihale idare şartnamesinde, ihaleyi üstlenen yüklenici firmanın özel tasarımlı engelli münübüslerinin temin süresinin ise 90 gün olduğu belirtildi.

Engelli minibüsleri hangi donanıma ve nasıl bir tasarıma sahip olacak?

İhalenin idari şartnamesinde, engelli vatandaşlara hizmet sunacak iki minibüsün sahip olacağı çok sayıda teknik koşul ve tasarım özelliği yer aldı.

Aracın engellilerin kullanımına uygun olarak tasarlanıp, modifiye edilerek teslim edilmesinin talep edildiği şartnamede,  engelli kullanımına uygun tadilat projesinin çizilmesi ve bu projenin ilgili makamlardan onaylatılıp araç tadilatı yapılması gerektiği vurgulandı.

Bunlardan bazıları şöyle:

İklimsel rahatlık sağlayacak klima, hava yastığı, araç içi 3 adet IP kamera ve NVR kamera kayıt cihazına sahip olması, mevzuata uygun engelli liftinin bulunması, bu liftin kaymaz malzemeden imal edilmesi ve kalkarken – inmeden önce tekerlekli sandalyenin hareket ederek asansörden düşmesini engelleyen tertibatın otomatik devreye girmesi, platform yükselme noktasına geldiğinde otomatik olarak durmasını sağlayacak switch bulunması, aracın arka kapısına tekerlekli sandalye kullanıcıları için asansör, tekerlekli sandalyeye bağlantı yapılması, araç içine tekerlekli sandalye konulabilecek şekilde tasarım yapılması vb.

İhalenin sözleşme tasarısında, teknik şartnamede yer alan hususlar ile uyumlu olmayan minibüslerin idare tarafından teslim alınmayacağı da belirtildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner78

banner79