Mavi kapaklarla engellilere umut oluyorlar

Kütahya'nın Servi Mahallesi'nde yaşayan Rana ve Yağmur Ay kardeşler, internette izledikleri videodan esinlenerek engelli bireylere tekerlekli sandalye alabilmek için evlerinin önünde kampanya başlattı. Sokağa bir tezgah kurarak su satıp, mavi plastik kapak toplayan kardeşler, tekerlekli sandalye alabilmek için şu ana kadar 6 bin kapak topladı. Mahalle sakinlerinin de destek olduğu kardeşlerden Rana Ay (10), ''Bir gün video izliyorduk. Orada su satıp kapaklarını engelliler için topluyorlardı. Bende ondan esinlenerek ablamlara söyledim. Daha sonra buraya masa kurduk ve su satmaya başladık. Su sattıkça da insanlar kapaklarını bize verdiler. Babam da iş yerinden kapak getirdi. Böyle olunca 6 bin kapağa ulaştık. Hedefimiz 50 bin kapak. Herkesin desteğini bekliyoruz'' dedi. Yağmur Ay ise, ''Annemle babamın aklına engellilerin sokakta oyun oynayamadığı geldi. Ben de aslında sonradan onayladım. Kardeşimle birlikte su satmaya başladık. Evimizin önünde su satarak engelliler için kapak topluyoruz. Bu işi kardeşim 'yapalım' dedi. Bizde destek verelim dedik. Bu sayede 6 bin kapağa ulaştık. Desteklerinizi bekliyorum'' diye konuştu.

'KIZLARIMLA GURUR DUYUYORUM'

Gece saatlerine kadar Yağmur ve Rana'nın dönüşümlü olarak su satıp kapak toplamaya devam ettiğini söyleyen Anne Zehra Ay (37), kızlarının anlamlı kampanyasına destek verdiklerini ifade ederek, ''Kapak işini internette dolaşırken gördük. Su satıp kapaklarıyla engelliler için sandalyeler alıyorlardı. Küçük kızım çok ısrar etti. 'Biz yapamayız, olmaz' diye düşündük ama şu an 6 bine yakın kapağımız var. Herkesin desteğini bekliyoruz. Derslerimizi de kesinlikle aksatmıyoruz. Bir kızım dersine giriyor, diğer kızım burada. Kızlarımla gurur duyuyorum. Destek olan herkese teşekkür ediyorum'' ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner78

banner79