O dört hastabakıcı, engelli hastalara işkenceden tutuklandı

Soruşturma dosyasında, bakım merkezinde kalan yatalak Mehmet Eratik’in banyoda tazyikli suyla işkence yapıldığı, bir başka engelli hastanın güvenlik kamerası olmayan sigara odasında dövülerek darp edildiği iddia edildi.

Bartın Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Kemerköprü Mahallesi Çatmaca mevkiinde bulunan özel bir bakım merkezinde görevli 4 hasta bakıcı gözaltına alındı, emniyetteki sorgularının ardından Bartın Adliyesi’ne sevk edilen hasta bakıcılar Yasin A., Sercan A., Hüsnü G. ve İsmail T., tutuklanarak Bartın Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

Edinilen bilgiye göre, hastabakıcı H.G., bakım merkezinde kalan yatalak Mehmet Eratik’in yüzüne banyo yaptırdığı sırada duş başlığıyla tazyikli su tutarak nefes almasını zorlaştırdığı iddia edildi. Bu olaydan sonra durumu ağırlaşan Eratik, Bartın Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Buradan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’ne sevk edilen Mehmet Eratik, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Kamera kayıtlarına göre engelli S.A.’ya da değişik zamanlarda, hasta bakıcılar Yasin A. ve Hüsnü G.’nin kötü muamelede bulunduğu tespit edildi. İkili S.A.’yı, güvenlik kamerasının olmadığı sigara odasında sandalyeye bağlayıp dövdü, ardından da düşerek yaralandığı şeklinde tutanak tuttu. Hasta bakıcıların işe alkollü geldikleri ve iş yerine alkol aldıkları da belirtildi.

VALİ GÜNER: ŞU ANDA ORANIN YÖNETİMİNİ AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR İL MÜDÜRLÜĞÜ ÜSTLENDİ

Bartın Valisi Sinan Güner, gazetecilere yaptığı açıklamada, hastalara kötü muamele yapıldığı iddiasıyla soruşturma açılan özel bakım merkezinde çalışan 4 kişinin tutuklandığını belirtti.

Vali Sinan Güner şu açıklamayı yaptı:

“Zaten bu olay ilk olarak Bartın Valiliği’ne başvurulmasıyla ortaya çıkan bir durumdur. Bu olay tamamen adli bir olaydır, kişilere eziyet etmek bir suçtur. Bu olay bir kişinin işe geç gelmesi değildir, kişinin vücuduna yapılan bir davranış olduğunu için farklı bir durum, konuyu Cumhuriyet Savcımızla kolluk güçlerimizle başından beri takip ediyoruz. Sonraki süreçte delillendirme aşamasına geçildi.

Bu konu kısa sürede olan bir olay değildir, izledik takip ettik ve delillendirildi, sonrasında yapılan operasyonla tutuklamalar oldu. Tabi artık konu adli bir olay olduğu için çok fazla bir şey söylememizin bir anlamı yoktur.”

Olaydan sonra yaşam merkezindeki tüm personelin değiştirildiğini açıklayan Bartın Valisi Sinan Güner; “Şu anda oranın yönetimini Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü üstlendi. O yaşam merkezinin müdür ve diğer görevlileri görevden uzaklaştırıldı. Şimdi kamu gibi oldu, yani kayyum ataması ama faaliyeti devam ediyor.” dedi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner78

banner79