Onunki tam bir başarı hikâyesi

ABDURRAHMAN Kaya, doğuştan görme engelli. İlk kez 5 yaşındayken eline aldığı bağlama, karanlık dünyasına ışık oldu. 19 yıl önce tanıştığı bağlamasını o gün bugündür elinden hiç düşürmeyen 24 yaşındaki Abdurrahman Kaya, bu yıl girdiği üniversite sınavında Hacı Bayram Veli Üniversitesi Türk Halk Bilimi Bölümü'nü kazandı. Şimdiki hayali ise albüm çıkarmak.

HAYALİNİZ İÇİN ÇABA GÖSTERİN
Etimesgut'ta yaşayan Kaya, 19 yıl önce tanıştığı bağlamasını o gün bugündür hiç bırakmadı. Görme engellilere tavsiyelerde de bulunan Kaya, "Görmüyor olabilirsiniz ancak müzik, spor, sanat ve eğitim gibi tüm alanlarda mutlaka ilerlemeye çalışın. Engelli olmaktan utanmayın, hayallerinizden kesinlikle vazgeçmeyin. Görme engelli kardeşlerim hayal ettikleri ne varsa gerçekleştirmek için çaba göstersin" diye konuştu. Kaya, son bir buçuk yıldır da Etimesgut Belediyesi'nin Bağlıca'daki Engelsiz Yaşam Merkezinde müzik eğitimi alıyor. Belediyenin düzenlediği etkinliklerde bağlamasıyla sahne alan Kaya, "Merkezin bana katkısı çok büyük. Burada hepimiz engelleri ortadan kaldıran bir aile gibiyiz. Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel'e ve öğretmenlerime çok teşekkür ediyorum" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner78

banner79