Taşkıran: Tekerlekli sandalye hentbolunu başlatabiliriz

Türkiye Hentbol Federasyonu Eğitim Kurulu Ankara'da toplandı. İzmir'de yapılan ilk toplantının ardından ikincisi düzenlenen toplantıda yapılacak antrenörlük kursları, seminerler, yapılacak çalışmalar ele alındı.

Türkiye Hentbol Federasyonu Eğitim Kurulu Ankara'da toplandı. Türkiye Hentbol Federasyonu Eğitim Kurulu, Prof. Dr. Yavuz Taşkıran başkanlığında Doç. Dr. Meral Küçük Yetgin, Fikret Dursun Can, Mustafa Lavkor ve Mehmet Bilbek'in katılımı ile Ankara bir araya geldi. İzmir'de yapılan ilk toplantının ardından ikincisi düzenlenen toplantıda yapılacak antrenörlük kursları, seminerler, yapılacak çalışmalar ele alındı.

İLGİLİ FEDERASYONLARLA KONULAR GÖRÜŞÜLECEK

Üniversitelerin Spor Bilimleri ve BESYO'da okuyan genç antrenörlere yönelik bir proje düşüncelerinin olduğunu belirten Taşkıran, “Bunun hentbol uzmanlık öğrencilerinin katılabileceği bir proje olacağını” söyledi. “Kaleci antrenörü yetiştirme semineri düzenlemeyi düşündüklerini” söyleyen Taşkıran, İşitme Engelliler ve Tekerlekli Sandalye hentbolu için ilgili federasyonlarla görüşerek bir çalışma planladıklarını ifade etti. 

hentbol-11-001.jpg

YÜZ YÜZE TOPLANTI

Türkiye Hentbol Federasyonu Eğitim Kurulu, Prof. Dr. Yavuz Taşkıran toplantıda açıklamada şu ifadelere yer verdi, “Türkiye Hentbol Federasyonu Eğitim Kurulu olarak 2021 yılı eğitim faaliyetlerimizi daha önce üç adet zoom toplantısında belirlemiştik. Bu bizim ikinci yüz yüze toplantımız. Birincisini İzmir’de, ikincisini Ankara’da yapıyoruz. Neler yapacağız, öncelikle birinci kademe antrenör yardımcı antrenör kursumuzu var. Bu seminerler Spor Eğitimleri ve Daire Araştırma Daire Başkan ile ortak yapılıyor. Klasik dediğimiz dersleri o birim tarafından yürütülüyor. Ama uygulamaları bizim kurumumuz tarafından görevlendirilecek hocalarımız veya teknik direktörlerimiz verecek. Antrenör gelişim ve lisans yenileme seminerlerini yapacağız. Onun dışında pro lisans yenileme semineri var. Onun dışında ikinci ve üçüncü antrenör yenileme seminerleri açacağız, beklemekte olanlar var.

KURS AÇMAYI PLANLIYORUZ

“Üniversitelerimizde hentbol uzmanlık dersleri ya da hentbol alan dersleriyle beraber öğretim elemanlarımız içinde bir kurs açmayı planlıyoruz” diyen Taşkıran, “Kaleci antrenörü yetiştirme semineri düşünüyoruz. Çünkü kaleci antrenörlüğü dünyada önemli bir sektör oldu. Bunu da tamamlayıcı bir kurs açmakta planlarımız içerisinde yer alıyor. Bu kurumumuzun ekstrem bir çalışma yapmayı planladığı ve bunun adı “Gen Antrenör Yetiştirme Projesi” bunun için üniversitelerimizin, spor fakültelerimizin ve beden eğitimi yüksek okullarında öğrenim görmekte olan hentbol uzmanlık öğrencilerinin katılabileceği bir projedir. Bunları henüz antrenörlüğe başlamadan hayata atılmadan birlikte hentbolla ilgili gelişmeleri, yeni sistemleri öğrenebilecekleri bir aktivite yapacağız.

BÖLGESEL ÇALIŞMALARA BAŞLAMAK İSTİYORUZ

Taşkıran sözlerini şöyle tamamladı, “İki farklı kolda işitme engelliler ve tekerlekli biliyorsunuz hentbolda var. İlgili federasyonlarla konuşarak acaba tekerlekli sandalye hentbolunu başlatabilir miyiz diye düşüncemiz var. Sonuncusu da bazı yerel bölgesel çalışmalara katkıda bulunmak. Bunlardan bir tanesi Eskişehir. Eskişehir yine hentbolla ilgili, altyapıyla ilgili büyük proje yapmak istiyoruz. Bize bildirdiler, biz öncelikle yerinde görmek istiyoruz. Oraya gideceğiz, oradakilerle birlikte çalışacağız. Oradaki çalışmaları eğitim kurumumuz yapacak ama eğitim kurulunun görevlendireceği antrenörlerde olacak ve her bir faaliyette aramızda Sayın Doç. Dr. Meral Küçük Yetgin, Sayın Mustafa Lavkor, Mehmet Bilbek, zaman zamanda ben ve Sayın Sayın Fikret Dursun Can arkadaşımız oralarda yer alacaklar. Bizim hedefimiz şu, daha canlı daha dinamik, daha çok sevilen daha çok tercih edilen bir spor yerleşmesi için antrenör eğitimine katkıda bulunmak onların gelişmesini sağlayacak bir takım aktivasyonları ve planları yapmak” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner78

banner79