Ulusal otizm eylem planı 'hayata geçsin'

Engelli bireylerin yaşadığı sorunlara dikkat çeken ve onların toplumsal yaşama adil bir şekilde katılmalarını amaçlayan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde Türkiye Otizm Ağı Güçlendirme Projesi kapsamında önemli bir kampanya yürütülecek. Ulusal Otizm Eylem Planı hayata geçtiğinde otizmli bireylerin neleri başarabileceğine vurgu yapan #HayataGeçsin kampanyası gerçekleştirilecek.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü! Engelli bireylerin yaşadığı sorunlara dikkat çekme günü… Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Ortaklıklar ve Ağlar Hibe Programı tarafından desteklenen, Tohum Otizm Vakfı koordinatörlüğünde ülkemizde otizm konusunda faaliyet gösteren 9 sivil toplum kuruluşu ortaklığıyla yürütülen Türkiye Otizm Ağı Güçlendirme Projesi (Strengthening of Autism Network in Turkey Project) kapsamında #HayataGeçsin kampanyası gerçekleştirilecek.

SESLERİNİ DUYURABİLİRSİNİZ

Kampanya kapsamında, ilk defa başrol karakterinin otizmli olması açısından büyük önem taşıyan ve otizmli bireylerin dünyalarını anlamaya, onlarla empati kurmaya kapı açan Mucize Doktor dizisinde Adil Hoca karakterine can veren başarılı sanatçı Reha Özcan #HayataGeçsin diyor ve Ulusal Otizm Eylem Planı hayata geçtiğinde otizmlilerin neleri başarabileceğine vurgu yapıyor. Siz de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde #HayataGeçsin etiketi ile sosyal medya hesaplarınızdan paylaşım yaparak otizmli çocukların "Yaşıtlarıyla birlikte eğitim alabilmek, sağlık hizmetlerinden öncelikli faydalanmak, iş hayatına katılmak ve bağımsız yaşam sürdürmek… Yani eşit yaşam şartlarına ulaşabilmek." hayallerini gerçekleştirebilmeleri için seslerini duyurabilirsiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner78

banner79