VGM'den ihtiyaç sahibi ailelere 1037,96 TL yardım

akıflar Genel Müdürlüğü (VGM) ihtiyaç sahibi ailelere, yetim ve engellilere 1037,96 liralık yardım yapıyor. Yardımdan faydalanmak isteyen vatandaşların sosyal güvencesi olmaması, herhangi bir gelir veya aylığı bulunmaması, gelir getirici taşınır ve taşınmaz malı mevcut olmaması ve mahkeme kararı veya kanunla bakım altına alınmamış olması gerekmektedir. 

1037,96 TL KİMLERE VERİLECEK?

Annesi ya da babası olmayan muhtaç çocuklar ile % 40 ve üzeri engelli olan muhtaçlara aşağıdaki şartların tamamını sağlamaları halinde muhtaç aylığı bağlanır. 

  • Sosyal güvencesi olmaması,
  • Herhangi bir gelir veya aylığı bulunmaması,
  • Mahkeme kararı veya kanunla bakım altına alınmamış olması,

  • Gelir getirici taşınır ve taşınmaz malı mevcut olmaması veya olup da bunlardan elde edeceği aylık ortalama gelirinin bu yönetmelikle belirlenen muhtaç aylığı miktarını geçmemesi

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

  • Muhtaç aylığı başvuru formu,
  • Engelliler için özrünü belirten sağlık kurulu raporu.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Muhtaç aylığı talebinde bulunan kişiler başvuru formunu doldurup imzaladıktan sonra engelli ise özrünü belirten sağlık kurulu raporunu ekleyip, ikamet ettiği ilin bağlı olduğu Vakıflar Bölge Müdürlüğüne şahsen veya posta yoluyla göndererek başvuru yapabilirler. 2021 yılında muhtaç engelliler ile yetim çocukların her birine aylık olarak 1037,96 TL ödenmektedir.

Aylık alanların; vefatı, muhtaçlığın ortadan kalkması ya da bakım altına alınması, yetim erkek çocuğun 18, yükseköğretimde ise 25 yaşını tamamlaması, aylığın aralıksız 3 ay alınmaması halinin tespitini takip eden ay başından itibaren alıkları kesilir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Özlem 3 yıl önce

Ben sadece engelli aylığı alıyorum 537 lira 1kizim var alabilirmiyim acaba yardimdan

Avatar
Yasemin otizim oğlum var 6 yaşında 3 yıl önce

Oğlum otizimli6 yaşında

Avatar
Yasemin 3 yıl önce

Oğlum 6 yaşında otizimli

banner78

banner79