Zihinsel engelli depremzedenin yüzü Türk Kızılayın yardımıyla güldü

Konak ilçesi Yeşildere semtinde tek başına yaşayan zihinsel engelli Osman Akgün'den 30 Ekim'deki deprem sonrası haber alamayan ablası Y.A, kardeşinin evine gitti. Kardeşini hayatta görmenin sevincini yaşayan ancak evin durumuna üzülen abla, durumu Türk Kızılay ekiplerine bildirdi.

Zihinsel engelli depremzedenin yüzü Türk Kızılayın yardımıyla güldü

Depremzedelere yardım eli uzatmak için İzmir'deki çalışmalarını yoğunlaştıran Türk Kızılay ekipleri, ablasının çağrısı üzerine Osman Akgün'e yardım etmek için çalışmalara başladı. Ekipler, Yeşildere semtindeki eve elektrikli ısıtıcı, yatak, yorgan, yastık, battaniye gibi ihtiyaçlarının yanı sıra hijyen malzemeleri ve gıda kolileri taşıdı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yetkilileri de deprem sonrası diğer resmi kurumlarla eş güdümlü çalıştıklarını, Osman Akgün'ün durumuna ilişkin inceleme başlattıklarını ve inceleme sonrası gerekli çalışmaları gerçekleştireceklerini kaydetti.

Zihinsel engelli depremzedenin yüzü Türk Kızılayın yardımıyla güldü

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner78

banner79