EN ÖZEL GİRİŞİMCİ: PEYNİRCİ BACI ARZU ÖZSOY

Bursa’da yaşayan Arzu Özsoy 43 yaşında. 2 çocuk annesi Arzu Özsoy, sonradan yakalandığı Alopesia hastalığı nedeniyle yüzde 50 engelli durumda. Özel sektörün engelli kontenjanlarında ücretli çalışan Özsoy’un girişimcilik serüveni aile bütçesine katkı sağlamak amacıyla memleketi Ardahan’dan getirdiği şarküteri ürünlerini satmakla başlamış. İçinde hep bir girişimcilik ruhu bulunan Arzu Özsoy, Hüdavendigar Mahallesi’nde Peynirci Bacı ismiyle açtığı şarküteri dükkanı ile hedefine ulaşmış.

Girişimci ruhunun kendisini hep böyle bir hayale ittiğini dile getiren Özsoy, şunları anlattı:

“Hayalime ulaşmak için umudumu hiç kaybetmedim ve amacıma ulaştım. İşyerimi açarken hiç zorluk yaşamadım. Devletin kadın ve engelli girişimcilere verdiği destekler çok güzel. Biz kadınlar doğuştan yetenekli varlıklarız. Devletimiz de arkamızda olduğu sürece hiç korkmadan çekinmeden girişimciliğe atılıp kendi ekmek paramızı çıkarıp ailemize destek olabiliriz. Başlamak başarmanın yarısıdır. Yeter ki başlayacak gücü ruhumuzda bulabilelim.”

Arzu Özsoy, tüm dünyayı etkisi alan Covid-19 salgınının işyerini açtığı hafta patlak verdiğini de dile getirerek, bu durumun işlerini de olumsuz etkilediğini ancak yola devam edecek gücü kendisinde bulduğunu söyledi. Bursa halkından destek beklediğini ifade eden Özsoy, Bursalıları memleketi Ardahan’ın eşsiz lezzetleri ile buluşturmak için Mihaplı Parkı’nın karşısında bulunan işyerine bekliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner78

banner79