Olay Gazetesi Başyazarı A.Emin Yılmaz köşesinde ENKADER'i yazdı

Enkader Yönetim Kurulu Başkanı Canan Aykanat ve Basından Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Olcay Mercan, 

Olay Gazetesi başyazarı Ahmet Emin Yılmaz'ı Olay Gazetesinin Mudanya Yoluna taşınan yeni binasında   ziyaret ederek "hayırlı olsun" dileklerinde bulundular.

Oldukça samimi ve neşeli bir ortamda gerçekleşen ziyarette, Canan Başkan, Ahmet Emin Yılmaz'a Engelli Kadınlar Derneği, kuruluş amacı, faaliyetleri ve hedefleriyle ilgili bilgi verdi.

Engelli bireyler kapsamında, özellikle de Engelli Kadınlarla ilgili yaşanan sıkıntıların dile getirildiği görüşmede, yerel yönetimlerin engellilere bakışı değerlendirildi.

 Engelli bireylerin sorunlarının kamuoyuna ve yetkililere iletilmesinde her zaman yanlarında buldukları Olay Gazetesi ve başyazarı Ahmet Emin Yılmaz'a teşekkür eden Aykanat " Biz Olay'ın gücünü her zaman yanımızda bulduk, destekleri için hem bir teşekkür hem de yeni yerlerine taşınmaları münasebetiyle "hayırlı olsun" demek için bir ziyarette bulunduk" dedi.

İste Ahmet Emin Yılmaz'ın Enkader ziyaretiyle ilgili, köşesine taşıdığı notlar:

********

Yardım değil, engelli kadınların yaşamlarına dokunuyorlar: Enkader

Açıkçası… Biz de yeni öğrendik, kısa adı Enkader olan Engelli Kadınlar Derneği kurulalı 7 yıl olmuş. Başkanlığı da, engelli bir kadın olan Canan Aykanat yürütüyor.

Yönetim kurulu üyeleri Olcay Mercan ve Sadullah Aykanat’la birlikte ziyarete geldiklerinde, Enkader Başkanı Canan Aykanat amaçlarını tek cümlede özetledi:

“Biz yardım toplamak için kurulmuş bir dernek değil, engelli kadınların yaşamlarına dokunan Türkiye’deki ilk ve tek engelli kadın derneğiyiz.”

Üzüntüleri…

Toplumun ve yerel yönetimlerin Enkader’den uzak durmaları.Buna karşın, Türkiye’nin her yanından engelli kadınların aradıklarını ve sorunlarına çözümü birlikte aradıklarını anlattı.

Şu söyledikleri de önemli:

“Devletimizin engelli vatandaşlarına malzeme desteği var. Fakat engellilerin çoğu bunu nasıl alacağını bilemiyorlar. Onlara yol gösterip, haklarını aramayı bilmeyenlere yardımcı oluyoruz.”

İstedikleri tek şey var: Destek.


Engelli kadınların bilinmeyen sorunları

Enkader Başkanı Canan Aykanat, yönetim kurulu üyeleriyle yaptığı ziyarette, engelli kadınların sorunlarını anlatırken şuna dikkat çekti:

“Engelli kadınları sığınma evlerine almıyorlardı, şimdi alıyorlar. Engelli kadınlara kanser taraması fizyolojik nedenlerle yapılmıyor. Bununla ilgili çalışıyoruz. Engelli tuvaletleri cinsiyetsiz olduğu için sorunlar yaşanıyor, bu da düzeltilmeli.”

Bu mücadelede…

Tüm engelli kadınlar için engelsizlerhaber.com internet sitesinin yayına geçtiğini de ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner78

banner79