Engelsizler Haber Sitesi bugün itibariyle yazar kadrosuna yeni bir isim daha kattı.

Özellikle, engelli bireylerle ilgili hukuki çalışmalarıyla adını sıkça duyduğumuz, paydaşlarımızın başta vergi hukuku ile ilgili davalarında çözüm ortağı olan, kendi ifadesiyle Hak Müdafi İsmail Arslan artık yazılarıyla aramızda.

Kimi zaman birebir yaşadığı adli vakalar ve çözümlerine yer verdiği yazıları, kimi zaman bizlere rehberlik edeceğini düşündüğümüz daha genel ve hayatın içinden olan hak ve hukuk konularına değinerek, her birimizin yaşayabileceği olası problemleri öğrenebilme noktasında bir aydınlatıcı bir ışık olarak bize yol gösterecek.

Aramıza hoş geldin İsmail Abi diyerek, köşeyi direkt kendi kalemine devredelim.

İyi okumalar…

*********

Bu tarz bir haber portalında ilk yazı, ya da herhangi bir sunumda ilk bölüm her zaman bir sonrakinden daha zor olur. Ne kadar birikimli olursanız olun, ne kadar yaşanmışlığınız olursa olsun bu kural hiç değişmez.

Bir öğretmen için de ilk ders zordur, bir imam için de ilk vazife daha bir streslidir, haliyle bir köşe de yazı yazmaya başlıyorsanız da ilk yazı en zor olanıdır.

Sonraki yazılarımda direkt konulara dalarak, okurlarıma faydalı olacağını düşündüğüm yazılar kaleme alacağım ama, bugünkü yazı sadece bir tanışma yazısı olsun istedim.

İsmail Arslan Kimdir?

Bendeniz,1970 Şarkışla doğumlu olup yaşamına Kayseri’de devam eden, evli ve 4 kız çocuk babası, kısmi felç geçirmiş %81 engelli bir kardeşinizim

1988 senesinde Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazandım Kayıt yaptırmama rağmen okuyamadığım okuluma tam 22 yıl sonra 2010 yılında yeniden başladım. Son sınavıma sağ taraf felçli olarak girdim ve mezun oldum.

Bir yıl avukatlık stajımı taze felçli olarak yaptıktan sonra avukatlığa başladım ve halen devam ediyorum.

Elbette felç yaşamımı zorlaştırdı ama yaşamama mani olamadı. Sağ elimi kullanamıyorum ve her attığım adım kasılmalardan dolayı bana eziyet olsa da ölene kadar yaşamaya madem mecburum en iyisini yaşamalıyım diye inanıyorum.

Mesleğimde vergi hukuku alanına yoğunlaştım. Adliyeydi duruşmaydı, pek işim olmuyor. Bu da aşırı hareketten koruyor, aynı zamanda araştırma ve geliştirmeye imkan veriyor.

Pes Etmek Yok.

Öğrenmenin sonu yoktur benim anlayışımda Hukuk diplomamın yanına 2 yıllık muhasebe ve vergi uygulamaları ön lisans diplomasını da ekledim. Şu anda da İlahiyat ön lisans öğrenimime devam ediyorum.

Bu arada çeşitli sahalarda 40 kadar sertifikalı eğitim programını da bitirdim. Sırada  vergi hukukunda yüksek lisans var inşallah. Rapor oranım her ne kadar % 81 engelli olduğumu gösterse de, asıl engelin mücadeleden vazgeçenlerin beyninde olduğu kanaatindeyim.

Felç ve çalışma durumum ile ilgili yazdıklarım reklam veya başka bir saik ile kaleme almadım. Özellikle zor koşullar sebebi ile hayattan kopma noktasına kadar gelenler olursa, tam o dönemeçte, hatırlamaları ve yaşam mücadelesine yılmadan devam etmelerine vesilesi olmaktır kastım.

Evet, engelli derttaşlarıma bilgim nispetinde yardımcı olmaya gayret ediyorum, etmeye de devam edeceğim. Ancak bendeniz de %81 oranında (felç ve epilepsi) bedensel engelli bir avukatım ve ancak ailevi sorumluluklarımla da başetmeye çalışıyorum. Hiç bir organizasyon ile birlikte değilim ki buna zaten bünyem de müsaade etmez. Organize çözüm talep edenlere, devlet veya engellilere yönelik sivil toplum kuruluşları ile bağlantı önerebilirim sadece. Ben tek başına biri olarak, hem kişisel sorunlarda, hem de her hukuki konuya dair bir çözüm önerim olmadığını da ifade etmek isterim. Bilmediklerimizin bildiklerimizden hep daha fazla olduğu bilinciyle öğrenip, faydalı olma ve bilgiyi paylaşma bilinciyle hareket eden bir anlayıştayım

Yazılarımı okuyacak okurlarım da bilsinler ki, bu kardeşiniz burada paylaştığı her harf ve noktayı, sadece sol elimin iki parmağı ile yazıyorsa, mücadele devam edebiliyorsa, sizin de yılmaya hakkınız yok.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cihan guzel 3 yıl önce

Gerçekten helal olsun diyorum ve çok tebrik ediyorum rabim yardımcınız olsun

Avatar
Murat ardıç 3 yıl önce

Enbüyük engel akıldır maşAllah sizler bizlere bir örnek siniz ve daha sizin gibi hayattan umudunu kesmemiş ismini bilmedimizcok arkadaşlarımız vardır buna eminim 5 Nisan avukatlar gündüz kutlar saygılar sunarım

Avatar
Ramazan Taş 3 yıl önce

5 Nisan Avukatlar gününüzü kutlar saygılar sunarım hocam.

banner78

banner79