Büyükşehir 'spor olsun!' diye yatırım yapıyor

Kültürden sanata, siyasetten çevreye birçok önemli uluslararası etkinlik ve toplantıya ev sahipliği yapan ve 2010 yılında Avrupa Kültür Başkenti seçilen İstanbul, 2012 yılında da Avrupa Spor Başkenti unvanını aldı.

Satrançtan karateye, basketboldan voleybola, kürekten yelkene, atletizmden masa tenisine, faklı birçok dalda gerçekleştirdiği onlarca uluslararası organizasyon sayesinde kazandığı bilgi birikimi ve organizasyon kabiliyeti ile öne çıkan Spor İstanbul da sportif başarılara odaklandı

52 spor tesisiyle...

İBB bünyesinde faaliyet gösteren Spor İstanbul, 1989 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) iştirak şirketi olarak 3 spor tesisi ile çıktığı yolda bugün 52 spor tesisi ve onlarca ulusal/uluslararası spor organizasyonu ile devrede.

Ücretsiz destek

Halkın spor etkinliğini daha da geliştirmek için yatırımlar yapılırken Ücretsiz spor için start verilirken İstanbul Büyükşehir Belediyesi spor tesislerinde yelpazenin geniş tutulması amaçlanıyor. Bu kapsamda Engellilere yönelik spor hizmeti, Amatör spor kulüplerine malzeme desteği, sporcu yetiştirme ve yaz kampları bünyesinde gençlere aktif bir hizmet sunumu hedeflenmekte.

Engelli bireylere neler yapılıyor?

İBB Cebeci Spor Kompleksi'nde gerçekleştirilen sporcu yetiştirme hizmeti kapsamında İBBSK'nın 4.521 lisanslı sporcusu, 35.545 lisanslı izcivar. Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve Spor İstanbul ile Engelliler Müdürlüğü arasında 'Engellilerin Sporla Rehabilitasyonu' protokolü yapıldı. Bu çerçevede bedensel, görme, işitme ve zihinsel engelli vatandaşlar ile Skolyoz, Kifoz, Lordoz gibi fiziksel rahatsızlığı bulunan çocuklarımıza, gençlerimize ve tüm vatandaşlarımıza önleyici sağlık hizmetleri (ÖSH) veriliyor

Ulusal ve uluslararsı tesis sayısı

44 uluslararası tesis 99 adet ulusal tesis bulunuyor

Faal Spor Tesisleri  303
Futbol Sahaları      190
Spor Salonları         90
Yüzme Havuzları     61
Kamp ve Eğitim Merkezleri 11
Tenis Kortları          139
Sportif Hizmet Alanları 248
Halı Sahalar-1 Tesis içi 54
Halı Sahalar-2 Müstakil 522

Hangi yakada kaç halı saha var?

Anadolu Yakası (98) Avrupa Yakası (205)
Futbol Sahası 55 Futbol Sahası 111
Spor Salonu 24 Spor Salonu 63
Yüzme Havuzu 20 Yüzme Havuzu 35

Faal erkek ve kadın sporcu sayısı

Kadın faal sporcu: 17.240

Erkek faal sporcu: 47.187

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner78

banner79