Yıldırım’ın yeşili Bursa’ya nefes olacak

Sanayilesmeye bagli olarak özellikle 1980’li yillardan sonra yasanan hizli nüfus artisi ve çarpik yapilasma ile ‘yesil’ kimliginden giderek uzaklasan Bursa, Büyüksehir Belediyesi’nin projeleriyle yeniden yesil görüntüsüne kavusuyor. Millet bahçelerinin yani sira mahallelere kazandirilan küçük ölçekli parklarla Bursa’ya nefes aldiran Bursa Büyüksehir Belediyesi, kisi basi düzenlenmis yesil alan miktarinin en az oldugu ilçelerden biri olan Yildirim Ilçesine Bursa’nin en büyük kent parkini kazandiriyor. Yapimi tamamlanan 32 bin metrekarelik Asik Veysel Parki’nin hemen karsisindan baslayip Uludag eteklerine kadar uzanan 600 dönümü asan alan 2 etap halinde Yildirim Kent Ormani olarak bölgeye kazandiriliyor.

Her sey düsünüldü

Iki etap halinde ilerleyen projenin birinci kisminda giris meydan alani, idare binasi, kafeterya, kir lokantasi, seyir teraslari, büfe, tuvaletler ve mescit, yöresel ürün satis birimleri, basketbol sahasi, futbol sahasi ve voleybol sahasi, spor tesisi destek binasi, çocuk oyun alanlari, serbest oyun alani piknik alanlari, çesmeler, bulasik yikama yeri, macera parki, otopark, bisiklet parkuru, yaya yürüyüs parkuru ve servis yollari bulunacak. Vatandaslarin keyifli zaman geçirmesi için her seyin düsünüldügü projede çevre duvari ve bina imalatlari devam ediyor.

Yildirim’a deger katacak

Yildirim Kent Ormani’nin ikinci etabi da kir lokantasi, seyir teraslari, büfe ve tuvaletler, dag kizagi, paintball, zip line, macera parki, oryantring alani, dag bisikleti, çocuk oyun alanlari, ormancilik uygulama tanitim merkezi, piknik alanlari, çesmeler, bulasik yikama yeri, otopark, bisiklet parkuru, yaya yürüyüs parkuru ve servis yollarindan olusacak. Alanda çevre duvari imalatlari hizla devam ediyor. Yesili ile Yildirim’a deger katacak proje, ayni zamanda adrenalin sporlarina ilgi duyanlarin da bulusma noktasi olacak.

Yeniden ‘yesil’ Bursa

Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, kendilerine hedef olarak belirledikleri 6 ana konu basligindan birinin de ‘yesil Bursa’ oldugunu belirterek, bu hedefe kararli adimlarla ilerlediklerini söyledi.

Dönem sonuna kadar 3 milyon metrekare yesil alan hedefine ulasacaklarini kaydeden Baskan Aktas, "Çevre projelerinde Yildirim ilçemize de önem veriyoruz. Vakif Bera Kent Parki, Baglaralti Parki, Hacivat Parki ve son olarak Asik Veysel Parki’nin ardindan simdi de 600 dönümü asan alani ile Bursa’nin en büyük parkini Yildirim’a kazandiriyoruz. Sadece Yildirim’a degil, Bursa’ya nefes olacak projenin 300 dönümlük birinci etabini Ocak ayi içerisinde tamamlamayi hedefliyoruz. Simdiden hayirli olsun” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner78

banner79