'Yılın Çevreci Yerel Yönetimi' ödülü Bursa'ya geldi

Boğaziçi Üniversitesi Elektroteknoloji Kulübü tarafından düzenlenen 'Boğaziçi Çevre Ödülleri' töreninde, çevre bilincine katkı sağlayan kurum ve yerel yönetimlerin ödüllendirildiği önemli bir etkinlik gerçekleşti. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen törende, 350 binin üzerinde halk oylaması ve jüri değerlendirmesiyle belirlenen adaylar arasından 'Yılın Çevreci Yerel Yönetimi' ödülü Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne verildi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, törende yaptığı konuşmada, ödülün, şehrin çevre konusundaki duyarlılığı ve yürüttüğü projelerin takdir görmesi açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. Büyükşehir Belediyesi olarak, çevreye duyarlılık ve sürdürülebilirlik odaklı birçok proje ve uygulama geliştirdiklerini ifade eden Aktaş, bu çalışmaların sadece şehirde değil, geniş kapsamlı etki yaratma potansiyeline sahip olduğunu belirtti.

Bursa'nın 3,5 milyon nüfusuyla, 18 sanayi bölgesi ve yoğun ticaret hacmiyle dikkat çektiğini dile getiren Başkan Aktaş, bu dinamik şehirde çevre bilincini ve yeşil projeleri anlatmanın ve uygulamanın zorluklarını da vurguladı. Ancak, ödülün arkasında büyük bir ekip çalışmasının ve kararlılığın olduğunu belirterek, bu ödülün şehirde yapılan çevre çalışmalarının önemini ve değerini gösterdiğini sözlerine ekledi.

Ödül törenine katılan uzmanlar ve sektör temsilcileri, ödül alan projeler ve çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunurken, çevre konusundaki farkındalığın artırılması adına yapılan bu tür etkinliklerin önemine dikkat çekti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner78

banner79