4 Ekim 2020 Evde Bakım Maaşı Yatan İller Listesi

Evde bakım maaşını merakla bekleyen vatandaşların aklına takılan sorular hep aynı. Evde bakım maaşı yattı mı? Hesabıma ne zaman para aktarılacak? 4 Ekim Evde bakım maaşı yatan iller hangileri? Evde bakım aylığı ödemeleri yatmaya başladı mı? 4 Ekim 2020 Evde Bakım Maaşı Yatan İller Listesi... Hangi illerde evde bakım maaşı yattı? Ekim ayında yatacak evde bakım maaşlarının listesi... Bu sorular ve diğer tüm merak ettiklerinizin cevabı bu haberde.

İşte Evde Bakım Maaşı Yatan İller Listesi

Karabük

Aksaray 

Zonguldak

Konya 

Manisa 

Şanlıurfa

Kars 

Erzurum 

Tekirdağ

İstanbul 

Tokat 

Çanakkale

Denizli 

Samsun 

Adana

Bursa

İzmir 

Muş

Antalya 

Balıkesir 

Giresun

Bolu 

Muğla 

Afyonkarahisar

Ordu 

Uşak 

Diyarbakır

Bilecik 

Mersin 

Hatay

Osmaniye 

Sakarya 

Kayseri

Bayburt

Merak edilen tüm soruların cevaplarını, güvenilir kaynaklardan araştırmaya devam ediyoruz. Şu an için herhangi bir gelişmenin olmadığını belirtmek isteriz. Önümüzdeki gün veya saatlerde güncelleme geldikçe size aktaracağız.

EVDE BAKIM AYLIĞI SORGULAMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Evde Bakım aylığı ödemelerinin hesabınıza yatıp yatmadığını e-Devlet üzerinden sorgulayabilirsiniz. TC kimlik numaranız ile e-Devlet şifrenizi kullanarak giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" yazın ve tıklayın. Açılan sayfada maaş ödemesi ile ilgili detayalar ulaşabilirsiniz. Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama özelliği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sekmesinin altında bulunur.

SMS İLE SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Maaşlarınızı Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747'e SMS atarak sorgulayabilirsiniz. Mesaj göndermeniz dahilinde 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilir. Ziraat Bankası sms kodu ile her ay bakiyenizi takip edebilirsiniz.

EVDE BAKIM AYLIĞI NASIL TAKİP EDİLİR?

Engelli aylığından yararlanmak isteyen kişiler Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü'nden aldıkları sevk ile sağlık kurulu raporu vermeye yetkili hastanelere gidiyorlar. Raporda belirlenen engellilik oranı sonrası muhtaçlık değerlendirmesi yapılıyor ve engellilik oranına göre belirlenen evde bakım aylığı bağlanıyor.

EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR?

2020 yılında evinde hasta, engelli ya da yaşlı vatandaşlara bakan 1. derecedeki yakına ödenen evde bakım maaşlarına zam geldi. 2022 engelli aylıkları; Yüzde 40-69 engeli olanların aylığı 509 liradan 536, yüzde 70 üstü engeli olanların da 763 liradan 804 liraya ulaşabilecek. 1.384 lira tutarındaki evde bakım desteği, 1.457 liraya çıkabilecek. Engelli bir bireyin maaş alabilmesi için maddi durumunun kötü olması yani fakir olması, muhtaç ve kimsesiz olması gerekmektedir. 2022 aylığı olarak bilinen engelli maaşları için başvurular Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakıflarına yapılmaktadır.

2022 engelli aylıkları; Yüzde 40-69 engeli olanların aylığı 509 liradan 536, yüzde 70 üstü engeli olanların da 763 liradan 804 liraya ulaşabilecek. 1.384 lira tutarındaki evde bakım desteği, 1.457 liraya çıkabilecek.

EVDE BAKIM MAAŞI NEDİR?

Evde bakım maaşı, bakıma muhtaç olduğu gerekli belgelerde kanıtlanmış hastalara bakan kişilere devlet tarafından verilen hasta bakım parasıdır. Bakıma muhtaç olduğu gerekli belgelerde kanıtlanmış hastalara bakan kişilere verilir.

Tutarı bir aylık net asgari ücret tutarının 2/3'ünden az olan bakıma muhtaç engellilerin bakımını üstlenen akrabası, vasisi gibi üçüncü kişilere ödenen aylığa evde bakım aylığı denir.

EKİM 2020 EVDE BAKIM MAAŞLARI NE ZAMAN YATAR?

Şüphesiz evde bakım maaşları ile ilgili en çok merak edilen sorulardan bir tanesi de " evde bakım maaşları ne zaman yatar ? " sorusu oluyor. Geçmiş aylara baktığımız zaman evde bakım maaşları ayın ikinci haftası yatmaya başlıyor. Dolayısıyla bu ayda da evde bakım maaşlarının ikinci haftanın başlangıcıyla beraber yatması beklentiler arasında. 

Anahtar Kelimeler:
Engelli Maaş
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner78

banner79