6 yıldır özel gençlerin koruyucu melekliğini yapıyor

Çalışanlardan Esra Ortakalaycı ise, " Bazı müşteriler bizi görünce burada engelliler çalışıyor diyor. Buda beni çok üzüyor" diye konuştu.

İş insanı Uğur Devecioğlu, down sendromlu oğlunun hayatını kendi olanakları ile sürdürebilmesi için, aynı durumdaki çocukları da düşünüp rehabilitasyon merkezi kurdu. Çocukların meslek sahibi olup, kendi paralarını kazanabilmeleri için kafeterya ve restoran açan Devesioğlu, 6 yıl önce faaliyete giren iş yerinde kendi oğlunun da aralarında bulunduğu zihinsel engelli ve down sendromlu 10 genci istihdam ediyor.



Çocukların koruyucu meleği olan ve kanser tedavisi gören eşi Yasemin Devecioğlu'da vaktinin büyük çoğunluğunu işletmede geçiriyor. SABAH'a konuşan Devecioğlu, "Şuanda yüzde 70 ila 90 arasında zihinsel yetersizliği bulunan 10 gencimiz yanımızda çalışmakta. Hem çalışıyorlar hem de paralarını kazanıyorlar. Hayatta kimseye muhtaç kalmıyorlar. Bulaşıkhanede, mutfakta, serviste çalışıyorlar. Burayı açarken gençlerimizin ayakta durabilmesini hedefledik. Devlet desteği veya aile desteği ile tüketici durumundaki bireyleri üretici konumuna getirmek istedik. Toplumun yük olarak gördüğü bireyler artık üretici oldu.



Ailelerine de maddi anlamda destek oluyorlar. Eğer evde olsalardı ne bu kadar sosyalleşebileceklerdi nede hayata karışabileceklerdi. Kendilerini dört duvar arasına kapatsalardı hayatları daha da zorlaşacaklardı. Biz bunu başardık. Onlar mutlu bir şekilde işlerine geliyor, çalışıyor ve para kazanıyorlar. Normal normlara sahip bireylere göre biraz daha öğrenmeleri gecikiyor ama bunu sonunda başarabiliyorlar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner78

banner79