AIDS Hastası Kadın, Tedavi Olmadan Iyileşti

Annals of Internal Medicine’de yayınlanan araştırmada, kadına tanı koyulmasına rağmen herhangi bir hastalık belirtisi göstermediği belirtildi.

Kadının hastalığa yakalandığına ilişki tek kanıtın antikorların varlığı olduğu kaydedilen makalede, yapılan testlerde kadının vücudunda bulunan virüsün canlı olduğu ya da çoğaldığına ilişkin bir kanıta da erişilemediği ifade edildi.

2017’den beri kadından kan örnekleri almayı sürdüren araştırmacılar, 1 milyardan fazla hücrenin DNA’sını tarayarak, virüsün ortaya çıkmayı beklediğine dönük kanıt aradı.


Söz konusu testlere, geçen yılın mart ayından sonra doğum yaptıktan sonra kadının plasentası da tabi tutuldu.

Testler neticesinde kadının vücudunda HIV virüsüne dair bir ize rastlanmadı.

Araştırmacılar, bu hadisenin bağışıklık sisteminin HIV’i kontrol ederek ortadan kaldıracak kadar güçlü olduğu konusunda umut verdiğini ifade etti.

Adı açıklanmayan kadın, kanla ve cinsel yolla bulaşan AIDS hastalığını tedavi olmadan atlatan ikinci kişi oldu.

Haberi Kaynağından oku: TR Sputnik

Not : Bu haber TR SPUTNİK internet sitesinden, Yeniistiklal.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi yeniistiklal@gmail.com adresimize gönderebilirsiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner78

banner79