Bursa'da Ulaşım Sorununa Köprülü Nester
banner70

Bursa’da ulasim sorununa köklü çözümler üretmek amaciyla rayli sistemler, yeni yollar, akilli kavsaklar ve toplu ulasim gibi pek çok yatirimi hizmete alan Büyüksehir Belediyesi, yeni köprülerle de ulasima nefes aldiriyor. Özellikle Ankara-Izmir karayolunu yüklerinden arindirmak için alternatif güzergahlar olusturmayi hedefleyen Büyüksehir Belediyesi, yolun güneyinde Kaplikaya ile Kestel arasinda yeni bir güzergah olusturuyor. Bu güzergah üzerinde, daha önce Degirmenönü ve Karapinar mahallelerini köprü ile birbirine baglayan Büyüksehir Belediyesi, Siteler ile Baglaralti mahallelerinin baglantisi için de Kaplikaya Köprüsü’nü tamamlayip ulasima açmisti. Bu rotanin en dogusunda yer alan ve Otosansit ile Degirmenönü mahallelerini birbirinden ayiran Baliklidere üzerine de 125 metre uzunlugunda, 2 serit gelis-2 serit gidis olarak 4 açiklikli köprü insa edildi. Yaklasik 1.500 metre baglanti yolu, kaldirim ve bisiklet yolunu da kapsayan proje, törenle hizmete açildi.

Sorun kararlilikla düzelecek

Baliklidere Köprüsü ve baglanti yolu açilis töreninde konusan Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, herkesin dilinde bir trafik sorunu oldugunu, bu sorunun ise ancak kararlilikla çözülebilecegini söyledi.

Özellikle göçlerle çarpik ve kaçak yapilarla sekillenen Yildirim’in talihini degistirmek amaciyla yogun mesai harcadiklarini belirten Baskan Aktas, “Basladigimiz bir projeyi daha bitirmenin mutlulugu içindeyiz. Ama daha baglantisi yapilmasi gereken yollar var. Hem Erikli tarafinda hem de Karapinar tarafinda yapmamiz gereken yollar, kamulastirmamiz gereken alanlar var. Büyüksehir Belediyesi olarak sadece bugünü degil, gelecegi de insa ediyoruz. Baliklidere üzerinde bir yol geçisi olmamasi ve arazinin sarp olmasi nedeniyle mahalleler arasindaki geçis Ankara-Izmir Yolu üzerinden saglaniyordu. Bu da yol üzerinde trafik sikisikligina neden oluyordu. Ankara yoluna alternatif güzergâh olarak planladigimiz; 75. Yil, Esenevler ve Yigitler mahallelerini, Degirmenönü ve Cumalikizik mahallelerine baglayacak olan imar yolunun Baliklidere üzerine yapilan köprü ve baglanti yollari kismini tamamladik. Bunun devaminda Baliklidere Köprüsü’nü Karapinar Köprüsü’ne, Otosansit Sanayi Bölgesini de Erdogan Caddesi’ne baglayacak yollari da yapacagiz. Proje ile Erikli Mahallesi’nden gelen yolun Cumalikizik ve Degirmenönü baglantisi ile birlesmesi, bu kesimde Ankara yolu trafik yükünü hafifletmis olacak. Baliklidere Köprüsü’nün ve baglanti yollarinin hayirli olmasini diliyorum” diye konustu.

Birlik ve beraberligin meyvesi

Yildirim Belediye Baskani Oktay Yilmaz da halkin günlük yasamini kolaylastiran sosyal tesisler, spor tesisleri, yesil alan, gençlik merkezi ve kütüphane gibi hizmetleri ilçeye kazandirirken, ilçeyi gelecege tasiyacak, yeni yollar ve dönüsüm projeleri için de büyük bir çaba harcadiklarini vurguladi. Merkezi hükümet, Büyüksehir Belediyesi, kurumlar ve vatandaslarin destegiyle bu çalismalari hayata geçirdiklerini hatirlatan Yilmaz, “Birlik ve beraberligimizin meyvesi olarak bu çalismalari ortaya koyuyoruz. Ankara yoluna alternatif olan bu köprü de birlik beraberligin ürünü. Imar planlarimiz çerçevesinde alternatif bir yol olusturduk. Bu yolun tamamlanmasiyla bu bölgedeki trafik problemi çözülmüs olacak. Bu proje ile ilçemize deger katan Büyüksehir Belediye Baskanimiza tesekkür ediyorum” dedi.

AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kiliç da Bursa’nin en merkezi yerleri nasilsa, en ücra köseleri de öyle olsun diye büyük bir gayret gösterdiklerini ifade etti.

AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen ise, yeni yollarla, kentsel dönüsümlerle, millet bahçeleriyle, spor alanlariyla Bursa’nin hak ettigi hizmetleri almasi için yogun mesai harcadiklarini vurguladi.

Yigitler Mahalle Muhtari Ferhat Sarman da mahallelerine nefes aldiracak köprünün yapiminda emegi geçen herkese tesekkür etti.

Konusmalarin ardindan kurdele kesilerek hizmete açilan Baliklidere Köprüsü ile Degirmenönü Mahallesi ve Otosansit birbirine baglanmis oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner78

banner79